Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

O-skupini_Drustvo-Modrin_Hero

Športne in kulturne sekcije društva

Športne in kulturne sekcije društva Modrin

Pri športu se sprostimo in si naberemo moči za delo, umetnost pa širi obzorja, kar nam omogoča širši pogled in večjo dojemljivost.
Zato v okviru društva ponujamo bogat nabor dejavnosti za sprostitev in krepitev tako telesa kot duha.

 

Pohodništvo

“Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog,” je zapel Kekec in se pojoč odpravil s kekci na redni mesečni izlet.

Lahke noge nosijo kekce na 12 pohodov letno. Nekatere poti se vijejo po ravnem, druge med skalami na dvatisočake, spet tretje po mehkem listju skozi gozdove – skratka, za vsakogar nekaj. Vabljeni, da se nam pridružite, naredite kaj za svoje telo ter uživate v čistem zraku in veseli družbi.

Iz množice planinskih in drugih izletov, ki smo jih organizirali skozi leta, je avtor Franjo Brglez izbral najlepše, primerne za vse starostne skupine. Z naslovom Kekčevi izleti in podnaslovom 50 družinskih potepov po hribih in dolinah so leta 2007 izšli v založbi Mladinska knjiga; knjižica s priloženo brošurico za zbiranje žigov je takoj postala uspešnica.

Pohodniške izlete organiziramo enkrat na mesec. Vabila na posamezne izlete dobivajo člani Modrina po e-pošti in so tudi pripeta na Modrinovi spletni strani.

Podrobnejše informacije dobite pri vodji sekcije Andreji Peček, e-pošta andreja.muni@gmail.com.

Odbojka

Imenujemo se BRO-jevci, kar pomeni Blazno resno odbiti.

Od septembra do junija igramo enkrat tedensko v telovadnici v centru Janeza Levca, Dečkova ulica 1b, Ljubljana. Ob rednem igranju prirejamo tekme med ekipami poslovnih partnerjev in druge aktivnosti, povezane z dejavnostjo. Sezono v poletnem času nadaljujemo z odbojko na mivki v lastni režiji, druženje članov pa dopolnjujemo s kolesarskimi in drugimi izleti.

Več informacij dobite pri vodji sekcije Majdi Gregorc, e-pošta: majda.gregorc@mladinska-knjiga.si.

Odbojka na mivki

V popoldanskem času v poletni sezoni igramo odbojko na mivki enkrat tedensko na plaži RC Laguna, Ježica.

Več informacij dobite pri Romanu Čufuroviču, e-pošta: roman.cufurovic@mladinska-knjiga.si.

Košarka

Ekipa petnajstih silakov in orjakov se enkrat tedensko prepusti ritmu žoge, borbenosti in želji po zmagi. Združuje nas ljubezen do športa, ljubezen do košarke in plesa, ki ga ta ponuja.

Če želiš doživeti te občutke, si borben, kolektivnega duha in se ne bojiš »moške« igre, te vabimo, da se nam pridružiš v telovadnici OŠ Zadobrova, Zadobrovška c. 35, Ljubljana.

Več informacij dobite pri vodji sekcije Janezu Firmu, e-pošta: janez.firm@mladinska-knjiga.si.

Nordijska hoja

Hoja je najnaravnejša in najpreprostejša oblika gibanja. Večinoma jo uporabljamo za premagovanje različno dolgih razdalj, vedno pogosteje in v različnih oblikah, kot sta nordijska hoja in tek, pa postaja nepogrešljiv del zdravega načina življenja.

Nordijska hoja vsestransko in učinkovito vpliva na telo ter pri pravilnem izvajanju celostno obremenjuje organizem in ne zapostavlja posameznih telesnih segmentov. Gre za obliko gibanja, kjer je v primerjavi s hojo ali tekom aktivno vključen tudi zgornji del telesa. S pomočjo palic in pravilnim izvajanjem skladnega gibanja rok in nog dosežemo, da je v telesu aktivnih več kot 90 odstotkov vseh mišic.
Poleg tega pravilna uporaba palic razbremeni sklepe in vpliva na sproščanje vratnih mišic, ki so zaradi sedenja v službi in avtomobilu še dodatno obremenjene. Zdravje je dragoceno darilo, za katero se je vredno potruditi in ga ohranjati.

Tečaji potekajo pod strokovnim nadzorom v naravi z zaključnim pohodom.

Več informacij dobite pri vodji sekcije Majdi Gregorc, e-pošta: majda.gregorc@mladinska-knjiga.si.

Fitnes in skupinske vadbe

Želja po lepo oblikovanem telesu, pridobivanju kondicije ali druženju naj vas privabita v fitnes center 4P. V moderno opremljenih prostorih s tekači, kolesi in steperji se najde kaj za vsakogar.

Tisti, ki jim fitnes vadba ni blizu, se lahko odločijo za vrsto zanimivih skupinskih vadb iz svetovno najbolj razširjenih programov LesMills (body pump, body attack, body step ...). Na voljo pa so tudi druge skupinske vadbe: zumba, salsation, boot camp itd. Podrobnosti o vadbah in urniku si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

Članom Modrina je na razpolago ena karta za obisk različnih vadb v omenjenem centru. Če želite redno obiskovati vadbe, morate vplačati kotizacijo v višini 120 €. Število članov, ki uporabljajo karto, je omejeno.

Več informacij dobite pri Tatjani Stojič, tel. 01 241 31 97, e-pošta: tatjana.stojic@mladinska-knjiga.si.

Pilates

ŠKD Modrin organizira za svoje člane vadbo PILATES, ki poteka v prostorih MK Založbe (Pavčkova dvorana) s priznanimi vaditelji.

Število udeležencev je omejeno. Prihod na vadbo je vsakokrat ob 16.45, odhod z vadbe pa ob 18.15 (upoštevan je čas za pripravo in pospravljanje, dejanska vadba traja 1 uro).

Cilj vadbe je utrjevanje mišic, ki podpirajo hrbtenico. Z vadbo pridobimo prožnost, moč, vitalnost in si oblikujemo telo. Iz tega sledi, da je vadba priporočljiva za vse. Še posebej za tiste, ki veliko sedijo, imajo zaradi tega bolečine v križu, vsak dan nosijo bremena ali kako drugače obremenjujejo svoj skelet.

Vadba je primerna tako za ženske kot za moške, čeprav je razširjeno stereotipno prepričanje, da je to zgolj ženska vadba. Za vadbo potrebujemo 60 minut, oprijeta oblačila, brisačo in podlogo ali armafleks.

Predhodna prijava je obvezna!

Več informacij dobite pri Majdi Gregorc, e-pošta: majda.gregorc@mladinska-knjiga.si.

Joga

Joga poteka enkrat tedensko v prostorih MK Založbe (Pavčkova dvorana). Predhodna prijava je obvezna. Število udeležencev je omejeno.

Več informacij dobite pri Barbari Zych, e-pošta: barbara.zych@mladinska-knjiga.si.

TERAflow

TERAFLOW© je vadba, namenjena vam, ki si želite okrepiti telo, pa se ne bi radi pretirano znojili, imate raje jogo, pilates ali tai chi kot ekstremne športe, bi radi ohranili ali si povrnili zdravje, vitalnost in gibčnost, si prizadevate razstrupiti telo in ohraniti mladosten videz, trpite zaradi bolečin, ki jih povzroča dolgotrajno sedenje, bi radi ponovno pridobili voljo do gibanja, vas privlači rek “zdrav duh v zdravem telesu”?

Za vse starosti: povrne zdravje hrbtenici, razstruplja, skrbi za bolj prožne sklepe, odpravlja zakrčenost, povečuje mišični tonus in harmonizira.

Vadba poteka enkrat tedensko v prostorih MK Založbe (Pavčkova dvorana).

Več informacij prejmete pri Manci Macuh, e-pošta: manca.macuh@gmail.com.

Tek in maraton

Vsako leto organiziramo skupinsko prijavo na ljubljanski maraton. Prijave oziroma razpis prejmejo člani Modrina po e-pošti.

Več informacij dobite pri vodji Goranu Hudinu, e-pošta goran.hudin@mkz.si.

Prav tako vsako leto organiziramo skupinsko prijavo za tek DM. Prijave oziroma razpis prejmejo člani Modrina po e-pošti.

Več informacij prejmete pri Mariji Funtek, e-pošta: marija.funtek@mladinska-knjiga.si.

Tek na smučeh

Pod vodstvom strokovnjakov organiziramo učenje različnih tehnik teka na smučeh. Termini so razpisani predvidoma v decembru.

Več informacij dobite pri Mateji Terčič, e-pošta mateja.tercic@mladinska-knjiga.si.

Vadba makedonskih plesov Ritmi Makedonije

Delavnica makedonskega ljudskega petja in plesa ter spoznavanje makedonske kulture poteka v prostorih Mladinske knjige in v sodelovanju z MFS Kalina.

Več informacij prejmete pri Sandi Šukarov, e-pošta: sanda.sukarov@mladinska-knjiga.si.

Igranje namiznega tenisa

V sodelovanju s Športno-rekreativnim in izobraževalnim središčem Soba 5 na Štihovi 5 v Zupančičevi jami v Ljubljani smo za člane Modrina pripravili ugodno ponudbo za igranje namiznega tenisa. V Ljubljani je tovrstne ponudbe malo, zato izkoristite ugodno priložnost.

Vsako sredo sta za Modrinovce rezervirana dva termina: od 17. do 18. ure in od 18. do 19. ure.
Za rezervacijo pokličite gospo Mojco na telefon: 041 251 521.

Cena najema mize za eno uro za dve osebi je za člane Modrina 5 €, znesek poravnate ob prihodu na termin.

S seboj morate imeti obvezno člansko izkaznico. Če nimate svojih loparjev in žogic, si jih lahko pri njih brezplačno izposodite.

Tenis

Igranje tenisa je omogočeno v dopoldanskem in popoldanskem času v centru Škulj.

Avtobusni izleti

V poletnih in pomladnih mesecih organiziramo enodnevne avtobusne izlete v hribovja po okoliških deželah. Organiziramo tudi dva izleta Po poteh slovenskih vinarjev (spomladi in jeseni) ter izlet Spoznajmo zgodovino, kulturo in kulinariko naših krajev.

Podrobnejše informacije sproti objavljamo v rubriki Novice.

Več informacij dobite v tajništvu, tel. 01 241 32 70, e-pošta modrin@mladinska-knjiga.si.

Rekreacijsko plavanje in savna

Članom Modrina omogočamo rekreacijsko plavanje in obisk savne v VM Atlantis, BTC, Ljubljana.

Rezervacije preko spletne aplikacije. Dvig in vračilo kart na sedežu društva.

Več informacij dobite v tajništvu, tel. 01 241 32 70, e-pošta modrin@mladinska-knjiga.si.

Kulturni dogodki, predavanja in delavnice

Organiziramo ogled razstav in drugih kulturnih dogodkov doma in v tujini glede na tekočo ponudbo domačih in tujih muzejev, galerij in drugih inštitucij.

Prava tako se člani Modrina lahko udeležijo koncertov, ki jih organiziramo v prostorih Mladinske knjige, ter si ogledajo gledališko predstavo v enem od slovenskih gledališč.

Po predhodni najavi pa Modrin ponuja članom različne tečaje, delavnice in predavanja.

Naši mali modrinčki

Modrin omogoča brezplačno včlanitev otrok in vnukov naših članov do 12. leta. Zanje bomo organizirali bralne urice in pevske vaje.

Več informacij dobite v tajništvu, tel. 01 241 32 70, e-pošta modrin@mladinska-knjiga.si.

Trgovine Mladinska knjiga
Trgovine Mladinske knjige

Naše trgovine so zakladnice lepega in uporabnega

Zverjasci, kiti, polži, grdine in vesoljčki

Zgodba o avtorjih Zverjasca, ene najbolj strašnih, a nadvse priljubljenih zverin, ki živijo v slikanicah.

Zverjasec 1100 px naslovnica
Julia Donaldson
O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet-knjige_Prijavnica
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu