Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

O-skupini_Knjizne-nagrade_Hero-1

Knjižne nagrade Mladinske knjige

Nagrade, ki jih avtorjem podeljuje Mladinska knjiga

Največja nagrada so navdušeni bralci, toda dosežke je treba tudi nagraditi. Zato podeljujemo Levstikove nagrade in nagrado modra ptica. Z njima spodbujamo kakovost in izvirnost slovenske ustvarjalnosti.

Nagrada modra ptica

Z nagrado modra ptica nagrajujemo najboljše še neobjavljeno knjižno delo. S tem želimo spodbujati ustvarjanje in izdajanje izvirnega slovenskega leposlovja. Nagrado vsako drugo leto podelimo na podlagi javnega natečaja, v katerem je vsakič določena literarna vrsta (roman za odrasle ali mladinski roman). Nagrajenec prejme tudi finančno nagrado. Dela, nagrajena z modro ptico, praviloma postanejo uspešnice in odmevajo v javnosti. Na bralnih seznamih slovenskih bralcev se rada znajdejo tudi objavljena dela nominirancev, kar je dokaz, da nagrada pripomore k priljubljenosti leposlovja domačih avtorjev.
Več o nagradi modra ptica >
 

Aktualno: natečaj za nagrado modra ptica 2022

Avtorice in avtorje vabimo, da na natečaj prijavijo še neobjavljena književna dela, in sicer za zvrst »roman za odrasle«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. julij 2021. 
Več o aktualnem natečaju modra ptica 2022

Levstikova nagrada

Izjemne dosežke na področju izvirne književnosti in ilustracije s prestižno Levstikovo nagrado nagrajujemo že od leta 1949. Bienalno podelimo štiri nagrade: za življenjsko delo na področju književnosti za otroke in mladino, za življenjsko delo na področju knjižnih ilustracij za otroke, za izvirno leposlovno delo in za izvirno ilustracijo.
Na seznamu Levstikovih nagrajencev so največja slovenska pisateljska, pesniška in ilustratorska imena. Nagrada ni odmevna in ugledna le v strokovni javnosti,  temveč je odlično vodilo staršem, vzgojiteljem in učiteljem pri izbiri najboljšega branja za mlade bralce. 

Seznam vseh prejemnikov Levstikove nagrade

Knjigarna konzorcij
Trgovine Mladinske knjige

Naše trgovine so zakladnice odličnega branja za vse generacije

Dogodki

Vsi dogodki
, Ljubljana - Konzorcij
Stati inu obstati
Unikatna knjižna mojstrovina

Stati inu obstati

Predstavljamo vam izvirno slovensko bibliofilsko izdajo Stati inu obstati, v kateri je prvič v zgodovini na enem mestu predstavljenih vseh prvih 50 slovenskih knjig.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu