Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

O-skupini_Knjizne-nagrade_Hero-1

Knjižne nagrade Mladinske knjige

Nagrade, ki jih avtorjem podeljuje Mladinska knjiga

Največja nagrada so navdušeni bralci, toda dosežke je treba tudi nagraditi. Zato podeljujemo Levstikove nagrade in nagrado modra ptica. Z njima spodbujamo kakovost in izvirnost slovenske ustvarjalnosti.

Nagrada modra ptica

Z nagrado modra ptica nagrajujemo najboljše še neobjavljeno knjižno delo. S tem želimo spodbujati ustvarjanje in izdajanje izvirnega slovenskega leposlovja. Nagrado vsako drugo leto podelimo na podlagi javnega natečaja, v katerem je vsakič določena literarna vrsta (roman za odrasle ali mladinski roman). Nagrajenec prejme tudi finančno nagrado. Dela, nagrajena z modro ptico, praviloma postanejo uspešnice in odmevajo v javnosti. Na bralnih seznamih slovenskih bralcev se rada znajdejo tudi objavljena dela nominirancev, kar je dokaz, da nagrada pripomore k priljubljenosti leposlovja domačih avtorjev.
Več o nagradi modra ptica >
 

Aktualno: natečaj za nagrado modra ptica 2022

Avtorice in avtorje vabimo, da na natečaj prijavijo še neobjavljena književna dela, in sicer za zvrst »roman za odrasle«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. julij 2021. 
Več o aktualnem natečaju modra ptica 2022

Levstikova nagrada

Izjemne dosežke na področju izvirne književnosti in ilustracije s prestižno Levstikovo nagrado nagrajujemo že od leta 1949. Bienalno podelimo štiri nagrade: za življenjsko delo na področju književnosti za otroke in mladino, za življenjsko delo na področju knjižnih ilustracij za otroke, za izvirno leposlovno delo in za izvirno ilustracijo.
Na seznamu Levstikovih nagrajencev so največja slovenska pisateljska, pesniška in ilustratorska imena. Nagrada ni odmevna in ugledna le v strokovni javnosti,  temveč je odlično vodilo staršem, vzgojiteljem in učiteljem pri izbiri najboljšega branja za mlade bralce. 

Seznam vseh prejemnikov Levstikove nagrade

Trgovine Mladinska knjiga
Trgovine Mladinske knjige

Naše trgovine so zakladnice lepega in uporabnega

Dogodki

Vsi dogodki
, Ljubljana - Cankarjev dom, Linhartova dvorana
predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet-knjige_Prijavnica
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu