Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

O-skupini_Cankarjeva

Cankarjeva založba

Cankarjeva založba

Največji literarni talenti. Vrhunsko pisanje. Glasovi različnih kultur in jezikov. Tehtni in poglobljeni razmisleki. Pri Cankarjevi.

Založba, ki sooblikuje slovenski kulturni in miselni prostor

Cankarjeva založba si je z jasnimi programskimi usmeritvami, razvejenostjo programa in zavezanostjo kakovostnemu leposlovju in tehtni stvarni literaturi v več kot sedmih desetletjih pridobila enega najzvestejših in najbolj predanih bralskih občinstev pri nas.
Knjige »Cankarjeve« odmevajo v javnosti in pomembno sooblikujejo kulturni in miselni prostor. Prepričajo kritike in vedno znova privabljajo pozornost podeljevalcev osrednjih literarnih nagrad.
 

Raznoliki, a vedno vrhunski literarni glasovi

Zbirke Sto romanov, Nobelovci in XX. stoletje ter sedanja Moderni klasiki sodijo med najpomembnejše zbirke prevodne književnosti. Z jezikovno, kulturno in slogovno raznolikimi, a brez izjeme vrhunskimi literarnimi deli širijo literarno zavedanje daleč čez meje Evrope in anglosaškega sveta. S številnimi prvič prevedenimi naslovi vplivajo tako na obzorje bralcev kot slovenskih pisateljev. Ustvarjajo neprecenljivo zakladnico knjig, ki so prestale – ali skoraj zanesljivo še bodo – preizkus časa in različna medkulturna branja. 
Posebno skrb posvečamo tudi izvirni slovenski prozi in poeziji – pri Cankarjevi založbi izhajajo dela velikih literarnih imen in mladih vzhajajočih zvezd slovenske književnosti.
 

Od prve slovenske kuharice do prestižnih izdaj

Cankarjeva založba je tudi sinonim za kakovostno stvarno literaturo. Legendarni leksikon Sova in priročne leksikalne »sovice«, večkrat ponatisnjeni Zakladi Slovenije, slovita »Kalinškova« oziroma Velika slovenska kuharica, slovarji in jezikovni priročniki … so spremljali in še spremljajo generacije. Številne odmevne knjige priznanih avtorjev s področja esejistike, humanistike, zgodovine, kulture in širših družbenih vprašanj osvetljujejo in odpirajo aktualne teme, ponujajo nove poglede in perspektive ter netijo razprave. Posebno mesto na založniškem zemljevidu dobivajo tudi prestižne luksuzne izdaje domačih avtorjev (S črnilom in zlatom, Temelji slovenstva).

Knjižni program 2021

Poglejte si aktualen knjižni program Cankarjeve založbe: v katalogu in video predstavitvi naših urednikov. Na strani Knjižni program 2021 >

 

Knjigarna konzorcij
Trgovine Mladinske knjige

Naše trgovine so zakladnice odličnega branja za vse generacije

Dogodki

Vsi dogodki
, Ljubljana - Konzorcij
Stati inu obstati
Unikatna knjižna mojstrovina

Stati inu obstati

Predstavljamo vam izvirno slovensko bibliofilsko izdajo Stati inu obstati, v kateri je prvič v zgodovini na enem mestu predstavljenih vseh prvih 50 slovenskih knjig.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu