Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

O-skupini_Zalozba_Hero-2

Mladinska knjiga Založba

Mladinska knjiga Založba

Največja in osrednja slovenska založba

V več kot 75 letih izdajanja knjig, učbenikov in revij smo izdali več kot 120 milijonov knjig.
Verjetno ni slovenskega doma z domačo knjižnico ali vsaj knjižno poličko, kjer ne bilo vsaj kakšne knjige Mladinske knjige. Kot splošna založba širokega profila bralce povezujemo s knjigami, ki odstirajo nova obzorja in širijo meje notranjih svetov. S knjigami, ki nas nagovorijo in o katerih se govori. Ki nam obogatijo vsakdanjik in nam ga olajšajo. S knjigami, ki pustijo sled.

Leposlovje za vse okuse in starosti

Naš knjižni program zajema izvirno slovensko in prevodno leposlovje različnih žanrov –  od izbrane poezije, dramatike in proze, ki sodi v kanon domače in svetovne književnosti, do žanrskega leposlovja (ljubezenski, zgodovinski, kriminalni, vohunski, fantazijski romani, biografije in spomini, resnične zgodbe …), esejistike in publicistike. Posebno pozornost posvečamo otroškim slikanicam, ki z izbrano besedo in vrhunsko ilustracijo vabijo na čarobna domišljijska potovanja, ter mladinskemu leposlovju. S spodbujanjem otrok in mladih k branju vzgajamo nove generacije bralcev. 
 

Dober priročnik vedno … pri roki

S prevodnimi in izvirnimi slovenskimi priročniki pomagamo bralcem živeti bolj zdravo, osebnostno rasti in premagovati življenjske preizkušnje. Kakovostno, dejavno in ustvarjalno preživljati prosti čas, urejati dom in vrt ter poskrbeti za slastne domače obroke.  Vse življenje negovati radovednost in si širiti obzorja. Poiskati navdih, razvedrilo in znanje v knjigah. Bralce z izbranim  okusom zadnja leta navdušujemo tudi s prestižnimi luksuznimi izdajami (Biblija, Leonardo, Michelangelo, Rafael, Sikstinska kapela …).
 

Iščemo talente, nagrajujemo dosežke

Dobre zgodbe ustvarjamo z najuglednejšimi slovenskimi avtorji in ilustratorji. Prepoznavamo ustvarjalne talente in jih razvijamo, posebne dosežke pa nagrajujemo. Podeljujemo prestižne Levstikove nagrade za izvirno književnost ter izvirne ilustracije za otroke, od leta 2012 pa še nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno slovensko knjižno delo.
 

Vrhunsko izobraževalno gradivo in revije

Z učitelji, vzgojitelji in starši delimo odgovorno poslanstvo: vsakemu otroku omogočiti, da kar najbolj razvije svoje zmožnosti. Izdajamo vrhunsko sodobno učbeniško in obučbeniško gradivo za osnovno šolo, predšolsko vzgojo, gimnazijo ter srednje strokovne in poklicne šole, podprto s sodobnimi interaktivnimi potmi do znanja, kot so portali UČIMte, UČIMse in iUčbenikiMK. Ljubezen do branja in učenja vzbujamo in krepimo tudi z revijami Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, Pil, Gea in Reader's Digest. 
 

Skrbimo, da so knjige blizu

Slovenske ljubitelje knjig že od leta 1974 povezujemo v prvem in največjem knjižnem klubu Svet knjige, njihov podmladek pa v nekoliko mlajšem Ciciklubu. Da smo s svojim knjižnim programom vedno blizu bralcu, skrbimo z razvejano mrežo prodajnih poti (knjigarne in klubski centri, prodaja po pošti, telefonu in na domu, prodaja na spletu).

Program izdaj 2024

Poglejte si aktualen program izdaj: v katalogu in video predstavitvi naših urednikov. Na spletni strani Program izdaj 2024 >

 

Trgovine Mladinska knjiga
Trgovine Mladinske knjige

Naše trgovine so zakladnice lepega in uporabnega

Dogodki

Vsi dogodki
, Ljubljana - Cankarjev dom, Linhartova dvorana
predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet-knjige_Prijavnica
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu