Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Prijavite svoj roman na natečaj modra ptica

Ste napisali roman, ki še nima založnika? Pošljite ga nam. 

Še do 1. julija se lahko prijavite za književno nagrado modra ptica.

Modro ptico podeljujemo za najboljše še neobjavljeno književno delo. Letos je nagrada znova razpisana za zvrst »roman za odrasle«. 
 

O čem lahko pišete? 

O čemer želite. Natečaj je odprt za prav vse žanre in vsebine. Preizkusite se lahko v kriminalki, ljubezenski zgodbi ali zgodovinski tematiki. Vam je blizu znanstvena fantastika, fantazijska literatura ali snov iz družinskega življenja? Vse to in še marsikaj drugega ima prostor pod okriljem modre ptice.
 

Zakaj se prijaviti za modro ptico?

Dela, nagrajena z modro ptico, praviloma postanejo uspešnice in odmevajo v javnosti. Saj se spomnite kriminalke Pogodba, s katero se je Mojca Širok leta 2019 uvrstila med finaliste za nagrado kresnik? Ali pa lanske mladinske uspešnice Skrivno društvo KRVZ Simone Semenič?

Tudi kratki roman Ivana pred morjem Veronike Simoniti, ki je bil med nominiranci za modro ptico, se lahko pohvali z izjemnim odmevom. Ne le med bralci, ki so roman vzeli za svojega, tudi kritiki so ga nagradili s kresnikom 2020. Vsi ti odzivi dokazujejo, da modra ptica pripomore k priljubljenosti leposlovja domačih avtorjev.
 

Kakšni so pogoji?

 • Prijavite lahko le neobjavljeno delo, ki ni krajše od 7 in daljše od 15 avtorskih pol in je v izvirniku napisano v slovenskem jeziku.
 • Delo, ki ga prijavljate, ne sme sodelovati v nobene drugem natečaju.
 • Delo pošljite na elektronski naslov modraptica@mkz.si. Besedilo naj bo pripravljeno v pisavi Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. 
 • Prijavi dodajte naslov stalnega bivališča in številko mobilnega telefona.
 • Rok za oddajo besedila je 1. julij 2021.
   

Kaj vam ponujamo?

 • Nagrado v višini 10.000 evrov bruto.
 • Sodelovanje z vrhunsko uredniško ekipo.
 • Izvrstno promocijo za izdano delo in avtorja.
   

Preberite več o nagradi in pogojih razpisa

Dosedanje dobitnice nagrade modra ptica

Menu