Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kuharska knjiga z najboljšimi recepti Primoža Dolničarja, prvega in edinega slovenskega kuharja na 24 Kitchen.
Najprej se nam je prikupil na nacionalki, kjer je kuhal v oddajah Z vrta na mizo in V kuhinji s Primožem. Zdaj kot prvi Slovenec svoje kuharske spretnosti razkriva na mednarodnem kuharskem kanalu. Svoje najboljše recepte je zbral v kuharski knjigi Z vrta na mizo in jih začinil z razmisleki o hrani, ljudeh in svetu, ki nas obdaja.

Priljubljeni TV kuhar zdaj s knjigo najboljših receptov

Primož Dolničar je avtor številnih kulinaričnih oddaj, med njimi tudi priljubljene Z vrta na mizo, ki smo jo najprej gledali na nacionalki, nato pa je dobila svoje mesto v programu kanala 24 Kitchen. Svoje najboljše recepte je Dolničar zdaj zbral v knjigi, ki nosi naslov po njegovi oddaji – Z vrta na mizo. V njej boste našli recepte za tradicionalne slovenske dobrote, pa tudi jedi za sladokusce in poznavalce, ki jih je avtor popestril še s premisleki o hrani in ljudeh ter svojimi fotografijami.

Mož mnogih talentov

Primož Dolničar se poleg kuhanja že leta ukvarja tudi s fotografijo in mizarstvom. V svojem kuharskem studiu in mizarski delavnici neumorno ustvarja številne kulinarične dobrote, pa tudi čudovito pohištvo iz masivnega lesa. Tako boste v njegovi kuharici Z vrta na mizo našli celo »recept« z navodili za izdelavo čisto prave lesene deske.

Domače, lokalno, sezonsko in vrhunsko!

V svetu, kjer se zdi, da bi morali vsi kuhati čim hitreje, da bomo potem to lahko čim hitreje pojedli, Dolničar navdušuje s svojim umirjenim in premišljenim pristopom. Prisega tudi na doma pridelano hrano in zelo spoštuje bogato in raznoliko slovensko kulinarično tradicijo. »Odraščal sem v družini, kjer se je kuhalo vsak dan, in to iz domačih, svežih in sezonskih sestavin. Hrana je imela perfekten okus in celo obliko, tako da si vedno vedel, kaj ješ. Okus te domačnosti se mi je zasidral v srce …« pravi Primož v uvodu k svoji kuharski knjigi Z vrta na mizo. Tudi zato boste v njej našli jedi, ki so preproste, a pripravljene skrbno, premišljeno, predvsem pa zelo okusno.

Kaj bi jedli danes?

Morda jesensko enolončnico ali koprivno juho? Kaj pravite na idrijske žlikrofe z jelenovim ragujem, morda pa si privežete dušo s slastnimi testeninami s tartufi? Bi raje kaj bolj preprostega? Kaj pravite na »dobri stari«, a po Dolničarjevo izboljšani, »esig flajš«, ali pa bi kar ajdove žgance s kislim mlekom? Mmmm, posladkali pa se boste s preprostimi pečenimi jabolki ali s figami z medeno skuto.

Kuhajte po Dolničarjevo!

​Karkoli boste že izbrali, v knjigi Z vrta na mizo vas čaka obilo receptov in idej za dobrote iz domače zelenjave in sadja ter najrazličnejših kosov mesa. Upoštevajte Dolničarjeve nasvete in z jedilnikom sledite letnim časom, vzemite pa si tudi dovolj časa, da boste pripravljeno hrano pojedli v miru in najboljši družbi družine ter prijateljev.

Primož Dolničar

Rodil se je leta 1973 v Ljubljani. Študiral je filozofijo in se že med študijem posvečal plesu in fotografiranju. Preživljal se je kot fotograf in delal za revije. Leta 2005 je dobil svojo prvo kuharsko oddajo, za katero je sam napisal scenarij. To so bili začetki njegovega kuhanja na televiziji. Nekaj časa je vodil svojo restavracijo, za katero je tudi sam izdelal leseno pohištvo. Nato se je spet posvetil snemanju televizijskih kuharskih oddaj, ob tem pa se je še naprej ukvarjal s fotografijo in mizarstvom. Za nacionalko je posnel dve kulinarični oddaji Z vrta na mizo in V kuhinji s Primožem, ki sta med gledalci naleteli na odličen sprejem. Z vrta na mizo so nato poslali na kuharski kanal 24 Kitchen, kjer so se odločili, da oddajo odkupijo. Tako je Primožu uspel veliki met in postal je prvi (in doslej edini) slovenski kuhar s svojo oddajo na priljubljenem mednarodnem kuharskem kanalu. Primož med kuhanjem še vedno najde dovolj časa tudi za zapise na kulinaričnem blogu, mizarjenje in fotografiranje.
(Vir: 24 Kitchen)

»Kadar ne kuha ali piše , izdeluje čudovito pohištvo iz masivnega lesa. Tako v njegovi kuharici Z vrta na mizo najdemo celo »recept« z navodili za izdelavo čisto prave lesene deske.« - Odprta kuhinja, priloga Dela

»Zelo poučna in slikovita knjiga z razmeroma preprostimi recepti za krasne jedi …« - Nedeljski dnevnik

»Svoje najboljše recepte je avtor istoimenskih oddaj končno zbral v knjigi, ki prisega na domače in pristne slovenske jedi.« - Grazia

»Pravzaprav sem se takrat zares naučil ravnanja z živili in kuhanja, pri katerem me še vedno v veliki meri vodita intuicija in improvizacija. In mamin nauk, da v kulinariki absolutna resnica ne obstaja, odkrito priznava (Primož Dolničar, op.)« – Urša Cvilak, Pet zvezdic

Število strani: 264

ISBN/EAN: 9789612824020

Mere izdelka: 19,0 x 24,5

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle: januar 2024

Preverite lestvico najbolje prodajanih knjig v slovenskem in angleškem jeziku.

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Si upate misliti drugače?

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: januar 2024

Poskusno branje: Vse je v redu

Koledarji in rokovniki za leto 2024 do 40 % ceneje

Naj vas v novem letu nič ne preseneti

Menu