Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Daleč od ponorelega sveta 1100 px

Daleč od ponorelega sveta

60 manj obiskanih turističnih biserov Slovenije

Marjan Žiberna

Ni nam treba odpotovati na drug konec sveta, da uživamo v družbi 150 različnih vrst ptic, občudujemo ostanke tropskega morja in se globoko pod zemljo čudimo kostem jamskega medveda.

Marjan Žiberna, uveljavljen pisatelj in publicist, nam v novem vodniku ponuja šestdeset predlogov za izlete v manj obiskane kraje po vsej Sloveniji.

Manj znani naravni in kulturni biseri

Vodnik nam kaže pot daleč od ponorelega sveta, od dolgih čakalnih vrst, cestnih zastojev in nagnetenih glavnih trgov. Povabi nas, da se prepustimo radovednosti in spoznamo manj znane bisere Slovenije, ki pa niso nič manj osupljivi od glavnih turističnih atrakcij. Z obilico znanja nam približa kraje, kjer smo morda nekoč že bili, pa je spet prišel čas, da obudimo znanje in zanimanje zanje, se umaknemo v tišino narave ali se prepustimo občutkom za zidovi kulturnozgodovinske zapuščine.

Marjan Žiberna o knjigi Daleč od ponorelega sveta

Samostani, gozdovi, soline … 

Od brezciljnega potepanja po Ljubljanskem barju do čudovitih odsevov snežniške graščine, obkrožene s tisočletnimi gozdovi, obiska čudovitih, v tišino odetih samostanov, razgleda na Tržaški zaliv, sprehoda po zapuščenih solinarskih hišah, ki odsevajo v morju, obiska nekdanje topilnice živega srebra, s kolesom ali čolnom v podzemlje Pece …

Knjiga je razdeljena na slovenske pokrajine, zaobjema pa vse od raziskovanja manjših mest, ki so ohranila svoj značaj, do dvorcev, ki še vedno razkrivajo svojo zanimivo preteklost. Vodi nas do osupljivih koščkov narave, kjer se pretakajo slapovi, zrcalijo jezera, zibajo mogočna drevesa in kjer nam pot prekrižajo majhne in velike živali.

Marjan Žiberna o treh idejah za družinski izlet

O avtorju

Marjan Žiberna je novinar, pisatelj, urednik, scenarist, avtor različnih besedil. Za svoje delo je prejel različne nagrade in priznanja. Deluje tudi kot scenarist, ureja popotniško revijo Svet in ljudje, poljudno strokovne knjige in publikacije z različnih področij, kot pisec redno sodeluje s slovensko izdajo revije National Geographic, ki je njegove reportaže objavila tudi v nekaterih mednarodnih izdajah.

Leto izida: 2023

Število strani: 264

ISBN/EAN: 9789610168492

Mere izdelka: 16,8 x 24,5 x 2 cm

Vezava: Integralna

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Dobre zgodbe

Poskusno branje: Kako nastajajo čustva

Preberite odlomek iz osupljive knjige, ki postavlja na glavo vse naše znanje o možganih.

Kako nastajajo čustva 1100 px
Lisa Feldman Barrett

Poskusno branje: Najti ljubezen

Jorge in Demián Bucay, avtorja knjige O starših in otrocih

Oče in sin Bucay o starševstvu

MK+ mali oglas v vsebinskih blokih 600 x 450 px

Mladinska knjiga PLUS

Odkrijte svojo digitalno knjižnico. Berite ali poslušajte. Vsi žanri za vse okuse. Brez omejitev.

Menu