Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Intuicija

Intuicija

Dostopajte do notranje modrosti, zaupajte instinktu, poiščite svojo pot

Amisha Ghadiali

Intuicija je sposobnost, ki jo imamo vsi in nam je vselej na voljo. Vendar je eden najdragocenejših in najbolj neizkoriščenih darov, ki jih imamo. Tudi intuicijo je treba, kot vse druge sposobnosti, razvijati in izpopolnjevati. V tej knjigi preberite, kako jo lahko še izostrite in okrepite.  

Kaj je intuicija?

Se vas je že kdaj polastil občutek, da morate odpovedati potovanje, takoj poklicati nekoga ali iti na določen kraj, vendar si ne znati pojasniti, zakaj. Vas je kdaj kaj spodbudilo, da ste ubrali daljšo pot v službo, nato pa ste izvedeli, da ste se izognili prometni nesreči? 

Ta občutek ali notranji glas, ki vas vodi, je vaša intuicija – sposobnost, da nekaj veste nagonsko, globok občutek védenja brez analitičnega postopka. Nikomur ne zmorete razložiti, zakaj – na voljo nimate ne statističnih podatkov ne raziskav, s katerimi bi podkrepili svoje stališče. Zgolj veste. 
 

Zakaj je intuicija pozabljena umetnost? 

S sposobnostjo intuicije se rodimo, piše Amisha Ghadial. Povezana je z nami in kolektivno inteligenco, do katere imamo dostop vsi. Uporabljamo jo vsakokrat, kadar storimo nekaj, kar ni v naši navadi. V otroštvu smo vsi intuitivni, v najstniških letih pa mnogi, ko skušamo osmisliti svet in najti svoje mesto v njem, izgubimo stik z intuicijo. V tem primeru jo je treba ponovno odkriti in izbrusiti.
 

Kako lahko ponovno pridobite to veščino?

Avtorica najprej predstavi načela, predloge in vaje, kako se lahko povežemo s svojo notranjo modrostjo, postanemo dojemljivi za nevidne svetove ter razvijamo svoje neskončne zmožnosti. To je pomembno zlasti v družbah, ki jih obvladuje hiter tempo življenja in princip razumskega gledanja

Za oživitev intuicije so najprej na voljo vaje, ki vam bodo pripomogle k pridobitvi časa in prostora. Sledijo vaje za odprtost, radovednost in sprejemanje več možnosti, vaje resničnega poslušanja in spodbujanja povezave, spodbujanje in usmerjanje energije, vaje za jogo in meditacijo. 

Ob vajah najdete še številna navodila, kako lahko svoje dotedanje prepričanje preoblikujete v nekaj vseobsegajočega in neomejenega. 

»Zmorete marsikaj in to sposobnost uporabljajte pametno.« Amisha Ghadial

Leto izida: 2022

Število strani: 192

ISBN/EAN: 9789610163275

Mere izdelka: 17 x 21 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Eiko Ojala Alison Gardner

Prevajalec: Špela Mihelač

Priporočamo vam tudi

Esther Perel, avtorica knjige Eros v ujetništvu (foto Karen Harms)

Esther Perel o ljubezni, intimnosti in skokih čez plot

Ugledna psihoterapevtka je mojstrica odrskega nastopa. Poslušalcem predava o ljubezni, seksu, intimnosti in nezvestobi.

nezvestoba do groba
Esther Perel

Poskusna zvočnica: Mož z imenom Ove

Pogovori, ki so mi spremenili zivljenje-naslovnica 1920 x1344 p 1

Poskusno branje: Pogovori, ki so mi spremenili življenje

Sapramiška
Dobre zgodbe

Kateri pravljični junak si?

Preveri, kateremu pravljičnemu junaku si najbolj podoben.

Menu