Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Anatomija vadbe za močno jedro

Anatomija vadbe za močno jedro

Dr. Abigail Ellsworth

Naši vsakodnevni gibi so odvisni od mišic jedra, ki stabilizirajo trup in medenico ter omogočajo ustrezno premikanje rok in nog. Če je jedro močno, se gibljemo lahkotno in učinkovito. V tem preglednem, bogato ilustriranem priročniku najdete celovit vadbeni program za krepitev mišic, ki podpirajo celotno telo.

Čvrste jedrne mišice olajšajo gibanje med katerokoli aktivnostjo

Če ste že kdaj bili na vadbi v fitnesu, ste verjetno slišali trenerje govoriti o »mišicah jedra«. To so globoke plasti mišic, ki potekajo v bližini hrbtenice in podpirajo celotno telo. Vsakodnevno funkcionalno gibanje telesa je močno odvisno od čvrstosti jedra, saj stabilizira trup in medenico, da se lahko roke in noge med aktivnostjo ustrezno premikajo. 
 

Za optimalno moč in gibanje

Če hočemo živeti zdravo, je nujno, da skrbimo za uravnovešene jedrne mišice, torej da bodo razvite enakomerno in tako gradile stabilno, močno in ustrezno uravnano telo. Ni pomembno samo, da te mišice uporabljamo, ampak tudi to, kako jih uporabljamo. Cilj te knjige je, da se jih naučite pravilno uporabljati in krepiti, kar vam bo omogočilo optimalno moč in gibanje. Telo vam bo hvaležno!
 

Celovit vadbeni program

V tem priročniku najdete raznovrstne vaje, ki bodo mišice jedra stabilizirale in okrepile ter tako preprečile težave s hrbtenico. S predlaganimi vadbenimi programi ne boste trenirali le teh mišic, ampak celotno telo, marsikatero vajo pa lahko naredite tudi za premor med delom. Poiščite opis mišic jedra in njihovih nalog, pojasnila o položaju nevtralne hrbtenice, najboljše raztezne vaje za vse telo, vaje za stabilizacijo jedra, vaje za krepitev moči jedra, vaje z masažnim valjem ter 3 vadbene programe. 
 

Knjiga, prilagojena za samostojno vadbo

Vadbo vam bodo olajšali anatomske ilustracije aktivnih mišičnih skupin, fotografije, na katerih je nazorno prikazana pravilna izvedba vaje, in opozorila, kdaj delamo vajo napačno. Na voljo vam bodo različice vaj z večjo ali manjšo zahtevnostjo. 
 

V Dobrih zgodbah preberite tudi članek: Močno jedro daje oporo

»Poleg vaj za stabilizacijo in krepitev moči jedra v knjigi najdete tudi odlične raztezne vaje za celotno telo.« - Gloss

Leto izida: 2021

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789610160021

Mere izdelka: 19,7 x 25,5 x 1,3 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Stati inu obstati
UNIKATNA KNJIŽNA MOJSTROVINA

Stati inu obstati

Predstavljamo vam izvirno slovensko bibliofilsko izdajo Stati inu obstati, v kateri je prvič v zgodovini na enem mestu predstavljenih vseh prvih 50 slovenskih knjig.

Rožnata torta

Slastne presne sladice

Za otroka je učenje vir sreče

Razpletamo zgodbe, pletemo vezi
Knjige za otroke

Razpletamo zgodbe. Pletemo vezi.

Berite svojemu otroku. Vsak dan. Po dobre knjige pa skupaj pridite v Mladinsko knjigo

Menu