Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Anatomija vadbe za močno jedro

Anatomija vadbe za močno jedro

Dr. Abigail Ellsworth

Naši vsakodnevni gibi so odvisni od mišic jedra, ki stabilizirajo trup in medenico ter omogočajo ustrezno premikanje rok in nog. Če je jedro močno, se gibljemo lahkotno in učinkovito. V tem preglednem, bogato ilustriranem priročniku najdete celovit vadbeni program za krepitev mišic, ki podpirajo celotno telo.

Čvrste jedrne mišice olajšajo gibanje med katerokoli aktivnostjo

Če ste že kdaj bili na vadbi v fitnesu, ste verjetno slišali trenerje govoriti o »mišicah jedra«. To so globoke plasti mišic, ki potekajo v bližini hrbtenice in podpirajo celotno telo. Vsakodnevno funkcionalno gibanje telesa je močno odvisno od čvrstosti jedra, saj stabilizira trup in medenico, da se lahko roke in noge med aktivnostjo ustrezno premikajo. 
 

Za optimalno moč in gibanje

Če hočemo živeti zdravo, je nujno, da skrbimo za uravnovešene jedrne mišice, torej da bodo razvite enakomerno in tako gradile stabilno, močno in ustrezno uravnano telo. Ni pomembno samo, da te mišice uporabljamo, ampak tudi to, kako jih uporabljamo. Cilj te knjige je, da se jih naučite pravilno uporabljati in krepiti, kar vam bo omogočilo optimalno moč in gibanje. Telo vam bo hvaležno!
 

Celovit vadbeni program

V tem priročniku najdete raznovrstne vaje, ki bodo mišice jedra stabilizirale in okrepile ter tako preprečile težave s hrbtenico. S predlaganimi vadbenimi programi ne boste trenirali le teh mišic, ampak celotno telo, marsikatero vajo pa lahko naredite tudi za premor med delom. Poiščite opis mišic jedra in njihovih nalog, pojasnila o položaju nevtralne hrbtenice, najboljše raztezne vaje za vse telo, vaje za stabilizacijo jedra, vaje za krepitev moči jedra, vaje z masažnim valjem ter 3 vadbene programe. 
 

Knjiga, prilagojena za samostojno vadbo

Vadbo vam bodo olajšali anatomske ilustracije aktivnih mišičnih skupin, fotografije, na katerih je nazorno prikazana pravilna izvedba vaje, in opozorila, kdaj delamo vajo napačno. Na voljo vam bodo različice vaj z večjo ali manjšo zahtevnostjo. 

Leto izida: 2021

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789610160021

Mere izdelka: 19,7 x 25,5 x 1,3 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Družina Rozman: Živa, Alenka, Lovro
Družina Rozman

»Ponosni smo na štruklje z vijolicam«

Spoznajte prikupno tričlansko družino, ki je v svojo kuhinjo - in dom - povabila naravo.

Lestvica za odrasle - april 2021

Najbolj prodajane knjige za odrasle: april 2021

Lestvica za otroke in mladino: april 2021

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2021

Bi en dim?
Zdravo življenje
Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev
Iz revije Gea

Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev

Pri spopadanju z novo neprijetno resničnostjo si lahko pomagamo z izsledki Richa Divineya, ki uri elitne skupine vojakov.

Menu