Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Gorniška potepanja z otroki

Gorazd Gorišek

Zanesljiv vodnik Gorniška potepanja z otroki priznanega avtorja gorniške literature Gorazda Goriška ponuja obilico preverjenih idej iz prve roke za izlete na priljubljene slovenske vrhove in praktične nasvete za družine z dojenčki in malčki.

Knjiga polna idej in nasvetov za zabavna potepanja

Odličen hribovski priročnik, opremljen z vsemi potrebnimi informacijami, zemljevidi in čudovitimi fotografijami, je namenjen staršem, ki bi svoje nadobudneže radi odpeljali v naravo, pa tudi za tiste, ki jim primanjkuje kondicije. Osvojite priljubljene vršace po manj znanih in obljudenih poteh.
 

Zanesljiv družinski vodnik

Zaupanja vreden priročnik opisuje gorniška potepanja po Sloveniji, ki niso lahkotni izleti, pač pa prave pohodniške ture v hribe in gore, vendar izbrane tako in tiste, da jih zmorejo tudi otroci.
»Pustimo otrokom, da se kdaj tudi umažejo, popraskajo, da bodo še pravi čas spoznali: če se udariš ali padeš, boli, in da resnični svet ni računalniška igrica, v kateri imamo deset življenj,« je prepričan avtor vodnika Gorniška potepanja z otroki Gorazd Gorišek.
 

55 priljubljenih vrhov po manj obljudenih poteh

V vodniku je zbranih 55 priljubljenih vrhov, pri čemer so zaradi večje zanimivosti izleta tako za otroke kot njihove starše opisane neklasične poti in izhodišča. Ta izbor poti je primeren tudi za tiste, ki bi radi hodili v hribe, pa niso v zelo športni kondiciji.
 

Praktični starševski nasveti za gorniška potepanja z otroki

Poleg preverjenih poti, ki jih je avtor z družino prehodil večkrat, opisane ture bogatijo še zgodbe, ki so značilne za posamezno pot ali znamenitost na njej ter odlične fotografije in ilustracije Zvonka Čoha. Ob tem najdete v knjigi še nasvete glede potrebne opreme, da bo izlet prijeten in varen za vse družinske člane.
 

Izberite pravo turo s pomočjo preglednice

Pri izboru ture vam bo v pomoč velika preglednica na koncu knjige, ki je opremljena z različnimi rubrikami: regija, višinska razlika, težavnostna stopnja, okvirno trajanje hoje, način dostopa, znamenitosti ob poti, ali je na vrhu koča, ali se da v koči prespati, bližina voda, dostopnost z vozičkom in drugo, kar olajša izbiro primerne poti.
 

Knjiga vsebuje:

  • uvodni del s priporočili staršem za hojo v hribe z otroki,
  • zemljevid geografskih regij z označenimi cilji izletov,
  • dvostransko natančno preglednico vseh izletov,
  • opise 55 izletov s podatki o dolžini, zahtevnosti, višinski razliki, zanimivostih ob poti in v bližini,
  • GPS in QR-kode izhodišč, zemljevide izletov, bogato fotografsko gradivo s poti,
  • osem ilustriranih ljudskih pripovedk, povezanih z izleti.

Gorazd Gorišek (1976) je s prispevki o domačih in tujih gorah svoje gorniško pero kalil na osrednjem slovenskem gorniškem portalu Gore-ljudje. Svoje članke in fotografije objavlja v Planinskem vestniku, občasno tudi drugod. Je avtor več planinskih vodnikov.

Leto izida: 2019

Število strani: 256

ISBN/EAN: 9789610145929

Mere izdelka: 16,8 x 24,5 x 1,3

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Družina Rozman: Živa, Alenka, Lovro
Družina Rozman

»Ponosni smo na štruklje z vijolicam«

Spoznajte prikupno tričlansko družino, ki je v svojo kuhinjo - in dom - povabila naravo.

Lestvica za odrasle - april 2021

Najbolj prodajane knjige za odrasle: april 2021

Lestvica za otroke in mladino: april 2021

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2021

Bi en dim?
Zdravo življenje
Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev
Iz revije Gea

Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev

Pri spopadanju z novo neprijetno resničnostjo si lahko pomagamo z izsledki Richa Divineya, ki uri elitne skupine vojakov.

Menu