Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Adijo, finančni stres

Mirna pot skozi obdobja finančne starosti

Ana Vezovišek Mitja Vezovišek

Knjiga Adijo, finančni stres združuje znanje, izkušnje in konkretne primere iz prakse, ki sta jih priznana slovenska strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek pridobila v skupaj šestintridesetih letih delovanja na področju osebnih financ – od tega devetnajst ženskih in osemnajst moških let.

Zakaj ni denarja nikoli dovolj?

Ne glede na to, ali na mesec zaslužimo sedemsto, tisoč, tri tisoč (in tako naprej) evrov, nam konec meseca praviloma ne ostane nič. Kajti običajno velja, da več ko imamo, več tudi porabimo. Torej? Kaj moramo potem storiti? Stvarno oceniti, kje smo trenutno in kam želimo priti. Ugotoviti, katera prepričanja nas ovirajo in nam onemogočajo nadaljevanje poti. Poiskati pot, ki nas vodi do cilja, pa naj bo to finančna svoboda ali »le« finančna varnost. In potem ukrepati

Priročnik priznanih slovenskih strokovnjakov

Knjiga Adijo, finančni stres združuje znanje, izkušnje in konkretne primere iz prakse, ki sta jih priznana slovenska strokovnjaka Ana in Mitja Vezovišek pridobila v skupaj šestintridesetih letih delovanja na področju osebnih financ – od tega devetnajst ženskih in osemnajst moških let.

39 mitov, ki ne držijo

V prvem delu priročnika avtorja ovržeta kar 39 mitov oziroma prepričanj, ki nas ovirajo na poti do finančne svobode: če bi več zaslužil, bi se vse uredilo; za finance skrbi moj partner, zato se meni ni treba ukvarjati s tem; nepremičnino je bolje kupiti kot najeti; vsak odrasel mora imeti sklenjeno življenjsko zavarovanje; na stran bom dal, če mi bo konec meseca kaj ostalo …

Skupaj do finančne neodvisnosti

Postati finančno zrel ni preprosto, vendar je mogoče! Vprašanje je le, kaj smo pripravljeni narediti, da to dosežemo. Seveda je veliko odvisno tudi od tega, kje smo danes, koliko smo finančno stari oziroma v katerem finančnem obdobju smo. A vsi moramo prehoditi isto pot in iti skozi vsa obdobja finančnega odraščanja, ki jih avtorja podrobno opisujeta v drugem delu priročnika.

Darilce na koncu knjige

​Z aplikacijo www.financnastarost.si lahko hitro in preprosto izračunate svojo finančno starost in izveste, kako daleč od finančne neodvisnosti ste in kaj morate storiti, da se začnete pomikati navzgor, proti svojim ciljem.

Ana Vezovišek je specialistka za financiranje in osebni proračun, s čimer se ukvarja že več kot dvajset let. V svetu bančništva in poslovanja z osebnimi financami je namreč dejavna od leta 1999. Med visokokvalificirane specialiste jo uvrščajo raznolike izkušnje, visoka izobraženost in specializacija iz financiranja in svetovanja. V zadnjih letih je objavila številne avtorske članke, komentarje in intervjuje v medijih, pripravlja pa tudi delavnice, seminarje in predavanja o osebnih financah. V zadnjih letih se je še posebej uveljavila kot prvi finančni coach v Sloveniji, ki ljudem z individualnim pristopom pomaga poiskati pravi način ravnanja z denarjem, jim pokaže čim krajšo pot iz dolgov in jih opremi z znanjem o osebnem oziroma družinskem proračunu.

Mitja Vezovišek je ustanovitelj uspešne finančne svetovalne hiše in startup podjetja ter eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv »upravljalec osebnega premoženja«. Osemnajst let izkušenj na področju osebnega finančnega svetovanja in podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji. Iz osebnega finančnega svetovanja je leta 2010 tudi magistriral, in sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ob tem je javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje. Danes lahko ponosno pove, da je bil pobudnik vseh programov finančnega opismenjevanja v Sloveniji in da je pri njih sodeloval tudi kot avtor. Mitja je prepoznan kot vizionar, zato je večkrat povabljen k nastopu v medijih in kot predavatelj na različnih dogodkih; je glas finančne industrije, ko je govora o promociji osebnega finančnega svetovanja in »fintech« podjetnikov v javnosti.

»V knjigi sta se Ana in Mitja lotila kar 39 mitov o denarju, ki ne držijo. Zame pa so bila najbolj poučna poglavja o treh denarnih vrečah, -o katerih sem brala prvič pa ne maram finančnih priročnikov.« - Alenka Sivka, Zarja & Jana

»Avtorja sta si edina, da je finančni stres, ki pesti premnoge Slovence, zgolj posledica pomanjkanja znanja in neurejenih osebnih financ. Jasna sta tudi v trditvi, da doseganje finančne zrelosti prav zares ni preprosto, da pa še zdaleč ni nemogoče. Še več. Prepričana sta, da za tovrstno zorenje nikoli ni zares prepozno, le od nas pa je odvisno, kaj smo pripravljeni narediti, da bi to dosegli.« - Govori.se

Leto izida: 2019

Število strani: 200

ISBN/EAN: 9789610146315

Mere izdelka: 17,0 x 24,0 x 1,3

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Most

Najbolj prodajane knjige za odrasle: januar 2024

Preverite lestvico najbolje prodajanih knjig v slovenskem in angleškem jeziku.

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Si upate misliti drugače?

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: januar 2024

Poskusno branje: Vse je v redu

Koledarji in rokovniki za leto 2024 do 40 % ceneje

Naj vas v novem letu nič ne preseneti

Menu