Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Unovčite digitalni BON22 v trgovinah Mladinske knjige.

Veliki umi: Tesla

Veliki umi: Tesla

Vizionar, izumitelj in doba elektrike

Dr. Richard Gunderman

Poljudno pisana in slikovno bogata biografija Tesla  prinaša izjemen vpogled v zasebno in poklicno pot enega najbolj daljnovidnih izumiteljev nove dobe, genialnega elektroinženirja, fizika, strojnika, kemika in matematika, predvsem pa vizionarja, svetovljana ter neumornega garača. 

Nikola Tesla se je podpisal pod več sto patentov na področju sodobne večfazne rabe električne energije in magnetizma; med njegovimi najpomembnejšimi dognanji so indukcijski motor z izmeničnim tokom, različni generatorji, sistemi brezžičnega upravljanja, pridobivanja in globalne distribucije elektrike, naprave z rentgenskimi žarki ter komunikacijski sistemi.
 

Na noč, ko se je rodil Nikola Tesla, je zunaj divjala nevihta

Knjiga ponuja celosten vpogled v življenje in značaj Nikole Tesle. Bralca z zanimivimi podrobnostmi vodi skozi razburljivo življenjsko pot genija, ki se je preroško začela z bliskom v nevihtni noči. Sledilo je življenje polno zavidljivih vzponov, pa tudi padcev – izjemnih dosežkov velikega uma, ki je s svojimi številnimi izumi navduševal, razsvetljeval in sooblikoval današnji svet. Avtor mojstrsko oriše čas, v katerem je Tesla živel, ljudi, s katerimi je sodeloval, velik sloves, ki ga je užival, pa tudi številne udarce in razočaranja, ki so ga doleteli na poti.

»Bil je četrti od petih otrok v družini. Babica, vsa izmučena od Dukinega dolgotrajnega rojevanja, je mračno predvidela, da se rojeva »otrok teme«, toda v hipu, ko je Nikola ugledal luč sveta, je nebo preparal blisk, in Duka je vzkliknila, da je to »otrok svetlobe«.«
 

Knjiga je del zbirke Veliki umi (Tesla, Einstein, Darwin, Hawking, Freud)

Biografija Tesla je izšla v zbirki Veliki umi, ki predstavlja največje znanstvenike, izumitelje, raziskovalce, učenjake ter inovatorje v zgodovini človeštva. V številnih podrobnostih in manj znanih dejstvih iz njihovih osupljivih življenjepisov v besedi in sliki spoznamo, kako so genialni misleci prispevali k razvoju znanosti ter oblikovali svet, kakršnega poznamo danes.
 

Urednik Mitja Pucer o zbirki

  Preverite tudi druge naslove iz zbirke Veliki umi: 

  • Hawking: Neutrudni mislec in teorija vsega
  • Freud: Znanstvenik in rojstvo psihoanalize
  • Darwin: Plovba okoli sveta in teorija evolucije
  • Einstein: Čudak, genij in teorija relativnosti 

  Leto izida: 2022

  Število strani: 160

  ISBN/EAN: 9789610163053

  Mere izdelka: 18,9 x 24,4 x 1,3 cm

  Vezava: Trda

  Datum izida:

  Založba: Mladinska knjiga Založba

  Prevajalec: Milan Žlof

  Priporočamo vam tudi

  Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
  Avtorjeva 1. otroška knjiga

  Goran Vojnović: Sinica in taščica

  Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

  Ideje za praznično obdarovanje

  Čarobna darila za najmlajše

  Poskusno branje

  Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

  Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

  Menu