Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

220 stopinj poševno 2

220 stopinj poševno (II.)

Preprosto in sveže vse leto

Urška Fartelj

Urška Fartelj, avtorica izjemno priljubljenega kulinaričnega bloga 220 stopinj poševno in večkrat ponatisnjene istoimenske kuharice, je pripravila novo kuharsko knjigo 220 stopinj poševno – Preprosto in sveže vse leto z več kot 120 novimi recepti. V njih se Urška vrača nazaj k naravi, letnim časom in dragoceni kulinarični dediščini svojih staršev.

Kako se je vse začelo

Le kdo bi si mislil, da Urški Fartelj kot deklici kuhanje ni niti najmanj dišalo in je bila v kuhinji bolj turistka? Dolgo se je izgovarjala, da nima časa za kuhanje. Potem je postala mama, njen otrok pa je dobil alergije in intolerance. Takrat se je pričela izogibati vnaprej pripravljeni hrani, v roke je vzela mamino beležko z recepti, iz trgovin prinesla osnovna živila, predvsem pa pričela z vse večjim navdušenjem posegati po zelenjavi in sadju z domačega vrta. 
 

Preprosto, sveže, domače in zdravo

»S čistimi sestavinami je prišlo tudi dobro počutje,« je kmalu ugotovila Urška. Tudi zato se je odločila, da svoje kulinarične ideje in nasvete deli na spletu. Nastal je kulinarični blog 220 stopinj poševno, ki sodi med najbolj priljubljene in brane bloge pri nas, po njem pa je nastala tudi prva Urškina knjiga – velika uspešnica.
 

Podkast Dobro življenje: O dobrem življenju in dobri hrani

Hrana je kot olje, od katerega je odvisno, kako dobro bo tekel naš motor.

220 stopinj poševno – drugi hod!

Druga knjiga Urške Fartelj 220 stopinj poševno: Preprosto in sveže skozi vse leto prinaša več kot 120 novih receptov za same slastne jedi: od zajtrkov, malic, kosil, pa vse do sladic, v katerih bo uživala vsa družina. Razvrščeni so po letnih časih, da bomo vse leto jedli preprosto in sveže. Urška je po dobri stari navadi poskrbela, da so jedi, ki jih morda kuhamo že od nekdaj, po njenih »poševnih« receptih vedno boljše in okusnejše.
V kuharici najdemo tudi recept za »slavni« Urškin kruh s hidratacijo, kruh z drožmi, izbor prazničnih jedi in seveda njene slavne gospe Torte. Med odličnimi recepti boste lahko uživali tudi ob izvirnih fotografijah in prebirali Urškina razmišljanja in spomine, ki kuharski knjigi dajejo še bolj oseben in pristen pečat.

V kuhinji se še vedno in vedno bolj vračam k naravi oziroma poskušam razumeti njene zakonitosti. 

Za polno shrambo: vlaganje in fermentiranje

Poleg receptov, ki so razvrščeni po letnih časih, vam bo Urška v svoji novi knjigi pokazala, kako naravno hrano uživati vse leto. To storite tako, da jo shranite: vkuhate, zamrznete, sočite, sušite ... takrat, ko je najokusnejša. Vložite kumarice, pripravite najboljšo domačo paradižnikovo omako, slivov legvar in domače rezance ali maslo, naredite lastni kefir in droži.
 

220 stopinj poševno – preprosto in sveže vse leto

Oglejte si nove recepte, izvirne ideje in preproste rešitve v novi kuharski knjigi 220 stopinj poševno: preprosto in sveže vse leto. Kuhajte bolj zdravo, v skladu z naravo, ob tem pa uživajte v pristnih okusih doma pripravljene hrane. Kajti, kot zapiše Urška v uvodu: »V kuhinji se vedno in vse bolj vračam nazaj k naravi oziroma skušam razumeti njene zakonitosti. To so počeli že moji starši in stari starši.«

Preglejte tudi prvo knjigo 220 stopinj poševno (I.): Preprosto, sveže in s kruhom pomazano

S čistimi sestavinami je prišlo tudi dobro počutje.

V Dobrih zgodbah preberite tudi

»Njena moč je v tem, da zna vsakdanje jedi predstaviti na lep, zanimiv in hkrati poznavalski način. Človek se kar takoj bolje počuti, postane kralj svoje male družinske mize, ki to zna pripraviti. Kdor ne razume, naj polista njeno drugo knjigo, Preprosto in sveže vse leto, pravkar je izšla.« – Karina Cunder Reščič, Odprta kuhinja, priloga Dela

»Urška v knjigi sledi letnim časom, tako da boste zdaj lahko uživali ob slastnem pečenem kostanju ali kostanjevem pireju, v knjigi pa so tudi malo bolj zapleteni recepti za vsako priložnost nekaj, torej …« – Sonja Javornik, Bodi zdrava

»Urška Fartelj je ena najbolj priljubljenih kulinaričnih blogerk. Njeni recepti so tako popularni, da so pri Mladinski knjigi nedavno izdali že njeno drugo kuharico 220 stopinj poševno: Preprosto in sveže vse leto.« – Lara Jelen, Zarja & Jana

Leto izida: 2020

Število strani: 296

ISBN/EAN: 9789610159667

Mere izdelka: 200 x 255 x 26

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Nina Žitko Pucer

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Vas zanimajo naslovi z vrha lestvic?

Kozma Ahačič

Kozma Ahačič: Zapuščina protestantov kot gonilo razvoja duhovnosti

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Sladoled

Poletje je čas za sladoled

Sladke razvade postrezite v skodelicah Easy Life

Menu