Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

220 stopinj poševno (I.)

Preprosto, sveže in s kruhom pomazano

Urška Fartelj

»Hrana je kot dobro olje, od katerega je odvisno, kako bo tekel naš motor,« pravi Urška Fartelj, ki piše izjemno priljubljen kulinarični blog, zdaj pa je izdala še svojo prvo kuharsko knjigo, v kateri je zbrala 100 najboljših receptov, ki so preprosti za pripravo, okusni in družinam prijazni.

Zakaj 220 stopinj poševno?

"Ker se pri 220 °C pripravijo naše najljubše jedi. Vonj sveže pečenega kruha ali hrustljavo zapečenih perutničk dom spremeni v 'naš dom'. Oboje pripravimo v pečici pri 220 °C. In če od prvih korakov naprej živimo po pravilih in hodimo skozi življenje z veliko prilagajanja naravnost, naj bo kuhinja prostor, kjer ustvarjamo po svoje, poševno. Pojdimo torej poševno, odkrivajmo nove okuse, kombinacije, znanje in bodimo srečni. Naj bo življenje polna skleda vsega dobrega!" (avtorica Urška Fartelj)

Podkast Dobro življenje: O dobrem življenju in dobri hrani

100 odličnih in preverjenih receptov

Poskusite na primer pečeno bučno juho, lososa z mandlji in gratinirano cvetačo, čisto pravi bograč, ajdovo kašo z jurčki in slanino, brodet iz pečice, ponarejene Moto piškote, miške in še kaj …

»Avtorica receptov pravi, da ni imela namena napisati knjige, temveč jo je za to prosila Mladinska knjiga. In tej založbi preprosto ni mogla reči ne.« Ksenija Glažar, Soboške novine

»Besede ne morejo pričarati domačnosti, ki veje s fotografij, in ležernosti, s katero so zapisani recepti. Navihane družinske fotografije in igrive ilustracije krasijo to prijetno kuharico od začetka do konca. Jasno je, da je kuhinja srce srečne družine.« – Dita

»Veliko fotografij in vmesnih faz, ki jih je zabeležila, je pritegnilo pozornost drugih ljudi, tudi takih, ki ne znajo kuhati, bi pa se te veščine radi naučili.« – Melita Marič, Soboške novine

Leto izida: 2018

Število strani: 264

ISBN/EAN: 9789610146841

Mere izdelka: 25 x 19,5

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Uroš Ahčan: Veščina, ki pušča sledi

Priznani estetski kirurg o svoji družini, delu in knjigi Skalpel.

Kozma Ahačič

Kozma Ahačič: Zapuščina protestantov kot gonilo razvoja duhovnosti

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Sladoled

Poletje je čas za sladoled

Sladke razvade postrezite v skodelicah Easy Life

Menu