Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Narava v kuhinji

Narava na krožniku? Zakaj pa ne! Rastlinsko bogastvo Slovenije je izjemno in divje rastline so od nekdaj del naše kulinarike. S knjigo Narava v kuhinji bodo slastni koščki narave na jedilniku prav vse leto, saj so okusni, zdravi in blizu, le nabrati jih je treba. 
 

Simpatični dnevniški zapisi v knjigi vam bodo pomagali spremljati, kdaj raste katera »rožica«, za kaj je dobra in kje jo najdete. V receptih pa izveste, kako si z njo popestrite jedilnik in pripravite na primer: ribone s potrošnikom, ajdove štruklje z vijolico in kokosove valentinčke z jelšo, namesto običajne kave skuhate želodovo, iz šipka in vrbe pripravite liker … Tu se ustvarjanje še ne konča, divje rastline so lahko tudi del domače kozmetike. 

»To je knjiga o naravi v naši kuhinji. Naj vam bo v navdih, da kakšen košček narave prinesete tudi v svojo.« – Alenka in Lovro Rozman
 

Preberite v dobrih zgodbah

 

»Edina omejitev, ki se je pri kuhinji še danes držijo vsi Rozmani, je bila, da nikoli ne tvegajo. Nabirajo, kuhajo in uživajo zgolj tisto, kar poznajo.« - www.metropolitan.si

Leto izida: 2021

Število strani: 188

ISBN/EAN: 9789612824273

Mere izdelka: 19 x 24,8 x 1,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

IRENA ŠTAUDOHAR

»Vrt nas uči stvari, na katere pozabljamo«

Preberite intervju z izjemno brano publicistko o povezanosti narave in človeka.

Maksimilijan

Poskusno branje: Maksimilijan

Poskusno branje: Anton Korošec

Kolekcija Aljoše Bagola

Bloki in svinčniki s citati

Zabeležite si navdihujoča razmišljanja, pogumne načrte in trdne odločitve.

Menu