Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Knjiga o radi

Knjiga o Radi

Boris Pahor

Ko se je leta 2009 začelo njeno življenje iztekati, je avtor prelomil svoj pisateljski molk. V obliki dnevniških zapiskov je njuno življenje prepletel s kulturnim in političnim dogajanjem, ki je zaznamovalo tako velikana slovenske besede kot njo, ki mu je bila v uteho, veliko žensko za velikim moškim.

Razširjeni dnevnik ali 'skoraj roman', kakor svoje zapise označuje avtor, je nastajal dobri dve leti, od 2009 do 2011. V burnem in obenem bridkem obdobju se je v pisateljevem življenju in delovanju prepletla neverjetna množina stvari, rdečo nit pa riše bolezen in slovo njegove življenjske sopotnice Rade Premrl.

Ob premišljevanjih in tehtanjih o njej in o njunem odnosu se nizajo številni Pahorjevi nastopi pred domačo in tujo publiko, to je čas njegove nove aktualnosti, evropskega, da ne rečemo svetovnega vzpona v zrelem obdobju, ko s svojim delom in osebno držo postane moralna avtoriteta in simbol in upravičenost te častne vloge vedno znova potrjuje z odzivi na sprotno dogajanje.

Leto izida: 2012

Število strani: 492

ISBN/EAN: 9789612318987

Mere izdelka: 20,5 x 15 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Igor Štiks o romanu W

Njegov pisateljski moto je: Piši samo, kadar moraš. O čem piše in zakaj?

W 1100 px
Igor Štiks

Poskusna zvočnica: Sapramiška

Poskusno branje: (P)ostati zdrav

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: februar 2023

Najbolj prodajane knjige za odrasle: februar 2023

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu