Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Dama in samorog

Dama in samorog

Mila Haugová

Mila Haugová je pesnica presežkov, ki je književnosti posvetila glavnino življenja in s svojim glasom sčasoma dosegla izjemno umetniško suverenost.
 

Mila Haugová (1942) je slovaška pesnica, prevedena v večino evropskih jezikov. Njena poezija nenehno prehaja med intimno liriko in filozofskim premislekom, v njej utripa skladje kozmosa, ki ga pogosto simbolizira vrt, uteleša pa arhetipska ženska, na drugi strani pa jo pretresajo trenutki razklanosti, osamljenosti in obupa zavoljo spodkopane ureditve sveta. V mnogih njenih pesmih, neredko izrecno posvečenih partnerju, materi, hčeri, vnukinji, marsikdaj tudi datiranih in lociranih, je najti konkretno življenjsko izkušnjo, ki se z unikatno poetiko, starosvetno in sodobno obenem, dviga na občečloveško raven, dostopno ne toliko le intelektualnemu kot predvsem intuitivnemu bralcu. 

Leta 2014 je prejela najuglednejšo slovaško nagrado za literaturo, nagrado Dominika Tatarke, leta 2021 pa veliko nagrado vilenica. 

Leto izida: 2022

Število strani: 574

ISBN/EAN: 9789612825331

Mere izdelka: 14,8 x 23,2 x 3,4 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Andrej Pleterski

Zbirka: Vilenica

Priporočamo vam tudi

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Darila za najstnike

Čarobna darila za najmlajše

Ideje za praznično obdarovanje

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu