Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Jezero

Jezero

Bianca Bellová

Deček Nami živi z babico na obali ogromnega jezera, ki vaščanom ne pomeni le vira hrane, ampak so okrog njega spletli tudi svoja verovanja in tradicije.

In tako kot se jezero duši v onesnaženju, tako tudi družbene vezi, pod rusko okupacijo, razpadajo in iz ljudi vlečejo tisto najslabše. Nami, ki mora po babičini smrti in tragičnem koncu mladostne ljubezni nenadoma odrasti, se odloči zapustiti rodno vas in odpraviti v prestolnico na drugem bregu jezera, kjer si najde delo, sovraštva, nenavadna zavezništva … in morda bo našel tudi mamo, ki se je le bledo spominja. 

Roman Jezero je nenavadna knjiga, ki z združevanjem in kondenziranjem časa in prostora na trenutke deluje mitsko, skoraj že pravljično, a obenem tudi postapokaliptično.

 

Češka pisateljica bolgarskih korenin Bianca Bellová (1970) je pozornost kritike vzbudila zlasti s svojim drugim romanom Mrtvy muž (»Mrtvi moški«, 2011), s svojim četrtim romanom Jezero pa je bila leta 2017 nagrajena z dvema prestižnima nagradama: magnesia litera in nagrado EU za književnost.

 

»Bellova je pripovedno pridušena, njene Namijeve - epizode so stopnjevane, Namijevo trdovratno iskanje eksistencialnih odgovorov dobro pokaže prerez družbe, v kateri se razen na oblast imenovanih in tistih najbogatejših nihče ne počuti doma.« – Matej Bogataj, Mladina

Leto izida: 2020

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789612824242

Mere izdelka: 148 x 208 x 17 mm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Prevajalec: Anjuša Belehar

Priporočamo vam tudi

Igor Štiks o romanu W

Njegov pisateljski moto je: Piši samo, kadar moraš. O čem piše in zakaj?

W 1100 px
Igor Štiks

Poskusna zvočnica: Sapramiška

Poskusno branje: (P)ostati zdrav

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: februar 2023

Najbolj prodajane knjige za odrasle: februar 2023

Dobre zgodbe

Zverjasec te vabi na zabavo!

Zverjasec se te dni potepa po knjigarnah v Sloveniji. Preveri, kje in kdaj bo zabava v tvoji bližini in pridi na druženje, pravljico in slikanje z Zverjascem.

Menu