Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Čas iz druge roke 1100 px naslovnica

Čas iz druge roke: poslednji Sovjeti

Svetlana Alexievich

Čas iz druge roke je kronika padca Sovjetske zveze. Svetlana Aleksijevič je med letoma 1991 in 2012 intervjuvala številne prebivalce nekdanje države in zabeležila njihova pričevanja o življenju v upanja in grozot polni mladosti imperija, v času njegovega bolečega propada in v prvih desetletjih cinične nove Rusije.
 

Knjiga nas popelje v ozadje ideološke in politične (proti)propagande ter nas sooči z zgodbami o množičnih aretacijah, zatiranju, terorju, lakoti in pobojih, divjem kapitalizmu, tajkunih in revščini, a tudi o junaštvih, navdušenju, utopističnih sanjah, želji po spremembi družbe ter boljšem in pravičnejšem svetu. Prvoosebne, odkrite in pretresljive pripovedi s številnimi zastranitvami, ki so lahko celo življenje, premolki in tokom misli, ki bralca odnese s sabo, tvorijo nekakšen kolektivni roman, ki je obenem ustna zgodovina Sovjetske zveze in komunizma.

O avtorici

Svetlana Aleksijevič (1948) je beloruska pisateljica, esejistka in raziskovalna novinarka. Leta 2015 je prejela Nobelovo nagrado za književnost za »svoje polifono pisanje, spomenik trpljenju in pogumu našega časa«. V slovenščini že imamo dve njeni knjigi, Černobilska molitev in Vojna nima ženskega obraza.

Leto izida: 2023

Število strani: 448

ISBN/EAN: 9789612825645

Mere izdelka: 15,8 x 24,8 x 3,6 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Urednik: Aljoša Harlamov

Prevajalec: Veronika Sorokin Vavpotič

Zbirka: Moderni klasiki

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

Voditelji Slovenije

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Spoznajte umetniška dela slovenskih ilustratorjev in ilustratork, ki vam lahko polepšajo vsakdanjik.

Menu