Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Slovenske šege in navade skozi leto

Slovenske šege in navade skozi leto

Marjeta Zorec

Najlepše in najboljše iz našega ljudskega izročila. Kaj so delali naši predniki v posameznih mesecih, kakšne šege in vraže po slovenskih pokrajinah so se ohranile do danes, katera jed se pripravlja v posameznem letnem času – knjiga prinaša veliko drugih zanimivosti, pregovorov in rekov. 

Naj bo petek ali svetek – naši dnevi so prepredeni z izročilom. Samo če potrkamo ob les, ravnamo kot človek iz davnine, ki je verjel v drevesnega duha lipe in se mu priporočal. Radi se poveselimo ob starih šegah, zapojemo ljudske pesmi, poslušamo pripovedke o poganskih bitjih, skuhamo kaj domačega in slastnega. Tradicionalni svet nam je bliže, kot si mislimo, zato ga spoznajte še bolje!
 

Zbirka Zlata Slovenija ob 30. obletnici samostojnosti

V letu 2021 smo praznovali 30. obletnico razglasitve samostojne Republike Slovenije. To pomembno obletnico smo v naši založbi proslavili z izdajo zbirke Zlata Slovenija, ki prinaša pet čudovitih knjig o naši kulturni dediščini:

Zbirka na enem mestu predstavlja razširjene šege in navade, pogosto uporabljene pregovore in reke, okoli 90 ljudskih pripovedi, 200 slovenskih pesmi, 100 tradicionalnih okusnih jedi ...

Leto izida: 2021

Število strani: 214

ISBN/EAN: 9789610161004

Mere izdelka: 17,6 x 22,6 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Zlata Slovenija

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Vas zanimajo naslovi z vrha lestvic?

Uroš Ahčan: Veščina, ki pušča sledi

Voditelji Slovenije

izlet_V

Diši, po morju diši

Kam na izlet? Ponujamo vam odličen predlog.

Menu