Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Peter Čeferin

Dr. Peter Čeferin (1938) je odvetnik, doktor pravnih znanosti, mojster karateja, avtor strokovnih tekstov in leposlovnih del. 

Leta 1960 je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani  in na isti fakulteti leta 1986 magistriral, leta 1988 doktoriral. Po diplomi je najprej delal kot novinar, pisal pa je tudi dramska besedila. V Mestnem gledališču ljubljanskem so tako v okviru literarnosatiričnega kabareta Smeh ni greh leta 1963 uprizorili njegovi satiri Srečka in Pridržanje do iztreznitve.

V letih pred osamosvojitvijo Slovenije je bil član Sveta za varstvo človekovih pravic, med letoma 1985 in 1989 pa tudi podpredsednik Odvetniške zbornice Slovenije. V letih 1991–1995 je bil član Državnega sveta Republike Slovenije. 

Je avtor številnih strokovnih člankov in razprav s področja odvetništva ter knjig: Neodvisnost odvetnika, Odvetniška zbornica Slovenije – odlomki iz zgodovine, Moje odvetniško življenje, Valat, Moje zgodbe, Prepoznava in druge zgodbe, Odvetništvo na Slovenskem, Nespodobni odvetnik (biografija) ter kriminalnega romana Sodni dnevi, ki ga je napisal v soavtorstvu z Vasjo Jagrom.
 

Knjige avtorja

Saša Pavček s knjigo Zastali čas
Saša Pavček

»Zdaj je čas za poezijo«

Priljubljena igralka in pesnica o svoji drugi pesniški zbirki Zastali čas. Preberite intervju

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu