Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Predstavitev knjige Izgubljeni dobiček

Branko Mayr o metodah ocene izgubljenega dobička in njegovi obdavčitvi

Datum dogodka: do 12:00

Knjiga Izgubljeni dobiček avtorja dr. Branka Mayrja je prva slovenska knjiga, ki predstavlja različne metode ocenjevanja izgubljenega dobička in analizira sodne prakse pri odločanju o škodi iz naslova izgubljenega dobička. 

Dr. Branko Mayr kot sodni izvedenec ali neodvisni strokovnjak že več kot 30 let ocenjuje škodo iz naslova izgubljenega dobička. V več člankih opozarja na slabosti pri ocenjevanju te škode. Ugotovljene slabosti ocenjevanja izgubljenega dobička so bile motiv za raziskavo vseh sodb Vrhovnega sodišča RS in nekaterih višjih sodišč (skupaj 226 sodb), ki obravnavajo škodo iz naslova izgubljenega dobička. Posplošene ugotovitve raziskave so vključene v slovenska pravila znanosti in stroke ocenjevanja izgubljenega dobička. Avtor se je pri pisanju knjige zgledoval po avtorjih podobnih knjig v ZDA. 

Dr. Mayr v svoji knjigi analizira kar 226 sodb, ki se nanašajo na škodo iz naslova izgubljenega dobička. V knjigi predstavi, kje vse se izgubljeni dobiček skriva, kako se pravilno oceni in kako to se to rešuje v sodnih postopkih.

Knjiga Izgubljeni dobiček je koristen pripomoček vsem, ki so utrpeli škodo iz naslova izgubljenega dobička, strokovnjakom, ki ocenjujejo izgubljeni dobiček, ter odvetnikom, tožilcem in sodnikom, ki se pri svojem delu srečujejo z izgubljenim dobičkom. Ne nazadnje pa je lahko koristna tudi za študente ekonomskih strok in forenzične preiskovalce.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Pridružujemo si pravico do sprememb v programu prireditev. 

Organizator dogodka je Branko Mayr.

Monokomedija Mihe Šaleharja Notranji pir

Ne zamudite grenko-sladke enopijanke.

predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

Najbolj prodajane knjige za odrasle: marec 2024

Preverite lestvico najbolje prodajanih knjig v slovenskem in angleškem jeziku.

Menu