Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Axel Scheffler, foto Liam Jackson

Axel Scheffler

Axel Scheffler je nemško-angleški ilustrator otroških knjig.

V Hamburgu rojeni Axel Scheffler, eden najslavnejših evropskih ilustratorjev otroških knjig, v Britaniji živi že več kot 35 let. Sprva je želel postati učitelj likovnega pouka, a ker na študij ni bil sprejet, je izbral umetnostno zgodovino. Ko je med počitnicami v Angliji obiskal prijatelja, pa se je vpisal na študij vizualnih komunikacij. V tistem času je v njem dozorela odločitev, da postane ilustrator.

Leta 1993 so televizijsko pesem Julie Donaldson Hiška, majhna kot miška izdali v knjižni obliki. Ilustriral jo je ravno Axel Scheffler, s katerim danes redno sodelujeta in sta tako uspešen avtorski par, da jima pravijo kar Lennon in McCartney založništva za otroke. Čeprav Julia živi v Glasgowu, Axel pa v Londonu, to njunega sodelovanja ne ogroža – sporazumevata se kar preko pisem.

Poleg zdaj že legendarnega Zverjasca sta Julia in Axel skupaj ustvarila vrsto čudovitih slikanic: Zverjašček, Polž na potepu na kitovem repu, Mamica, kje si?, Bi se gnetli na tej metli?, Najprisrčnejši velikan, Palčič, Mišji razbojnik, Pet grdin, Lini in Lazi …

Axel Scheffler je leta 2017 kot gost knjižnega sejma obiskal Slovenijo.

Foto: Liam Jackson

 

Saša Pavček s knjigo Zastali čas
Saša Pavček

»Zdaj je čas za poezijo«

Priljubljena igralka in pesnica o svoji drugi pesniški zbirki Zastali čas. Preberite intervju

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu