Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Čuječnice za lahko noč

Čuječnice za lahko noč

Kathryn Nicolai

S to odlično zbirko kratkih zgodb o drobnih radostih, ki nam lepšajo življenje, boste z nekaj vaje hitreje zaspali, spali kot dojenček in se zbudili spočiti. Zgodbe vas ne bodo le zazibale v spanec, ampak naučile osnov čuječnosti, da boste tudi podnevi bolj sproščeni in vedri. 

»Spanje je supermoč sodobnega sveta. Zgodbe so stara magija.«

Včasih nas spanec preprosto noče obiskati, saj nas ovirajo možgani, ki se nočejo umiriti, ampak premlevajo, tuhtajo, skrbijo, se bojijo … Še toliko bolj, če smo jih preveč spodbudili s kofeinom ali prekomerno uporabo zaslonov. Tudi Kathryn Nicolai je to povzročalo preglavice, potem pa je ugotovila, da jo uspavajo – zgodbe. Lotila se je ustvarjanja podkasta Nothing Much Happens, ki ima več kot 10 milijonov prenosov, število poslušalcev pa vztrajno raste. 
 

Zgodbe nas pomirjajo in uspavajo 

Na vprašanje, zakaj nas zgodbe uspavajo, Kathryn Nicolai odgovarja: »Zgodbe za lahko noč si pripovedujemo iz dobrega razloga: pomagajo nam najti smisel, usmerijo nas na pravo pot in nam omogočijo, da se odtrgamo od sedanjosti ter odkrivamo nov prostor in čas. Odpirajo nam nova obzorja in nove možnosti, da si lahko predstavljamo tako lastno življenje kot življenja drugih. Če te zgodbe pripovedujemo na ustrezen način, nas tudi pomirijo.«
 

Več kot 50 zgodb, meditacije, recepti …

Čuječnice za lahko noč so zbirka kratkih zgodb, ki nas popeljejo čez leto. Ilustrirana knjiga o prigodah iz vsakdanjega življenja, ob katerih nam postane prijetno in toplo, vas bo zagotovo zazibala v sladek sen … ali pa se boste ob njej vsaj umirili in začutili, da je življenje lepo.

V knjigi boste poleg zgodb našli še nekaj kuharskih receptov, meditacij in celo navodil za ročna dela, da boste ta svet morda še malce bolj posvojili. Tako boste našli namige za meditacijo med hojo, ob vodi, za naporne praznike … Prebrali boste lahko, s katerimi tremi stvarmi je dobro začeti dan, kako se razvedriti po slabem dnevu, kako se končno lotiti stvari, s katerimi odlašate …  Na koncu knjige je stvarno kazalo, na osnovi katerega boste laže poiskali zgodbo, ki najbolje ustreza vašim trenutnim potrebam.
 

Več o knjigi v Dobrih zgodbah

 

Leto izida: 2021

Število strani: 318

ISBN/EAN: 9789610160120

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,8 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Neža Kralj

Priporočamo vam tudi

Družina Rozman: Živa, Alenka, Lovro
Družina Rozman

»Ponosni smo na štruklje z vijolicam«

Spoznajte prikupno tričlansko družino, ki je v svojo kuhinjo - in dom - povabila naravo.

Lestvica za odrasle - april 2021

Najbolj prodajane knjige za odrasle: april 2021

Lestvica za otroke in mladino: april 2021

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2021

Bi en dim?
Zdravo življenje
Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev
Iz revije Gea

Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev

Pri spopadanju z novo neprijetno resničnostjo si lahko pomagamo z izsledki Richa Divineya, ki uri elitne skupine vojakov.

Menu