Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Out of the crowd 1100 px

Out of the crowd

Marjan Žiberna

Vodnik nam kaže pot daleč od ponorelega sveta, od dolgih čakalnih vrst, cestnih zastojev in nagnetenih glavnih trgov. Povabi nas, da se prepustimo radovednosti in spoznamo manj znane bisere Slovenije, ki pa niso nič manj osupljivi od glavnih turističnih atrakcij. 

Z obilico znanja nam približa kraje, kjer smo morda nekoč že bili, pa je spet prišel čas, da obudimo znanje in zanimanje zanje, se umaknemo v tišino narave ali se prepustimo občutkom za zidovi kulturnozgodovinske zapuščine.

Samostani, gozdovi, soline …

Od brezciljnega potepanja po Ljubljanskem barju do čudovitih odsevov snežniške graščine, obkrožene s tisočletnimi gozdovi, obiska čudovitih, v tišino odetih samostanov, razgleda na Tržaški zaliv, sprehoda po zapuščenih solinarskih hišah, ki odsevajo v morju, obiska nekdanje topilnice živega srebra, s kolesom ali čolnom v podzemlje Pece …

Knjiga je razdeljena na slovenske pokrajine, zaobjema pa vse od raziskovanja manjših mest, ki so ohranila svoj značaj, do dvorcev, ki še vedno razkrivajo svojo zanimivo preteklost. Vodi nas do osupljivih koščkov narave, kjer se pretakajo slapovi, zrcalijo jezera, zibajo mogočna drevesa in kjer nam pot prekrižajo majhne in velike živali.

O avtorju

Marjan Žiberna je novinar, pisatelj, urednik, scenarist, avtor različnih besedil. Za svoje delo je prejel različne nagrade in priznanja. Deluje tudi kot scenarist, ureja popotniško revijo Svet in ljudje, poljudno strokovne knjige in publikacije z različnih področij, kot pisec redno sodeluje s slovensko izdajo revije National Geographic, ki je njegove reportaže objavila tudi v nekaterih mednarodnih izdajah.

Leto izida: 2023

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789610168508

Mere izdelka: 16,3 x 17,3 x 1,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Adele Gray

Zbirka: Izven

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za odrasle

Vas zanimajo naslovi z vrha lestvic?

Kozma Ahačič

Kozma Ahačič: Zapuščina protestantov kot gonilo razvoja duhovnosti

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Sladoled

Poletje je čas za sladoled

Sladke razvade postrezite v skodelicah Easy Life

Menu