Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Pogodba žepnica 1100 px

Pogodba - žepnica (prvi del trilogije Rim-Ljubljana-Bruselj)

Mojca Širok

Prva knjiga trilogije Rim–Ljubljana–Bruselj. V prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov, se zgodi umor. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu …

Napet kriminalni roman, ki razkriva temne resnice

Kriminalni roman Pogodba, dobitnik nagrade modra ptica 2018, je literarni prvenec. Prvi umor se zgodi v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu Rima in samomor mafijskega bossa v zaporu … Raziskovanje zakulisnega dogajanja iz novic črne kronike nas odpelje v osrčje mafijskega dogajanja. Glavni akterji – kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki – imajo marsikdaj tudi zavezujočo skupno preteklost. V ospredju so ne le profesionalne, temveč tudi osebne povezave med liki, ki se prepletajo s službenimi dolžnostmi. Meje med državo in mafijo so zabrisane, kar še dodatno poudari napetost in nevarnost situacije.

Pot v kriminalno podzemlje

Roman nas popelje v globine umazanih poslov, ambicij in skritih agend, ki oblikujejo potek dogajanja. Skozi zgodbo odkrivamo, kako močno lahko preteklost in skupne izkušnje vplivajo na sedanjost ter kako kompleksne so lahko meje med dobrim in zlim. Avtorica nas vodi skozi to mračno podzemlje s svojim izjemnim pisanjem, ki je hkrati pretresljivo, napeto in do potankosti preučeno. Knjiga "Pogodba" je prvi del trilogije "Rim–Ljubljana–Bruselj", ki nadaljuje svoje pripovedne niti v naslednjih dveh delih. Skozi to trilogijo nas avtorica vabi v svet prepletanja kriminala, politike in medijev na mednarodni ravni, pri čemer nam s svojimi izjemnimi vpogledi in razkritji postreže z nepozabno bralsko izkušnjo.

O avtorju

Mojca Širok, publicistka in novinarka RTV Slovenija, je bila trinajst let dopisnica iz Italije in Vatikana, sedaj pa živi in dela v Bruslju. Na začetku svoje novinarske poti je za tednik Mladina med drugim poročala tudi o domnevnem pranju denarja sicilijanske mafije v posojilnicah slovenskih igralnic. K tej, nikoli do konca raziskani temi se vrača z romanom Evidenca. Je tudi avtorica publicističnih knjig: Zadnji rimski cesar, Oblast brez obraza in Od Benedikta do Frančiška.

Leto izida: 2023

Število strani: 341

ISBN/EAN: 9789610153382

Mere izdelka: 12,5 x 18,8 x 2,2 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Žepnice

Priporočamo vam tudi

anja mugerli-kresnik 2024-pričakovanja

Kresnik za Anjo Mugerli

Preberite pogovor o njenem romanu Pričakovanja

Lahko bi umrl na tem kavču z mano je modra ptica

Lepo je odraščati z dobro knjigo 

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Kozma Ahačič

Kozma Ahačič: Zapuščina protestantov kot gonilo razvoja duhovnosti

KajaBucik
BEREMO

Intervju s Kajo Bucik Vavpetič, avtorico romana Srebrne vezi

Menu