Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nemirna kri

Nemirna kri

Robert Galbraith

Peta knjiga iz serije o Cormoranu Striku! Londonski detektiv Cormoran Strike in njegova pomočnica Robin raziskujeta izginotje mlade zdravnice Margot Bamborough v cornwalskem mestu pred 40 leti. Je bila tudi ona žrtev serijskega morilca Dennisa Creeda, ki je takrat sejal smrt v mestu? 

Samo najboljši detektivski par lahko razvozla primer, za nameček pomešan še z astrologijo in okultnimi skrivnostmi. Lokalni detektiv ga je pred desetletji hitro pospravil v predal, saj je zdravničino izginotje resnično pripisal Creedu, ki je bil takrat že za zapahi. Vendar v kletnem stanovanju, kamor je zaprl sedem drugih žensk, jih tam mučil in umoril, niso našli njenih sledi.
 

Po sledi izmuzljivih dokazov in prič  

Je zločin zakrivil znani serijski morilec ali ne? Ali je zdravnica in mlada mamica preprosto pobegnila? Se je našel tekmec morilcu za zapahi z vzdevkom Esseški klavec? Toda kdo bi lahko prekosil tako zloveščega psihopata? Cormoran in Robin se lotita brskanja po starem policijskem arhivu, iskanja izmuzljivih in nezanesljivih prič ter slabo ohranjenih dokazov. 

»Fotografije, skrite pod deskami poda, na katerih so Gail, Andrea, Susan, Vera, Noreen, Jackie in Geraldine, zvezane, ožgane, polne vbodnih ran, žive, a pohabljene ležale v pornografskih položajih, na nekaterih fotografijah tudi mrtve in obglavljene, so Creeda obsodile, še preden je sploh odprl usta, vendar je vztrajal pri polnem procesu in priznal krivdo zaradi neprištevnosti.«   (Odlomek iz romana)
 

Robert Galbraith – psevdonim avtorice uspešne serije o Harryju Potterju

Za psevdonimom Robert Galbraith se skriva slavna britanska pisateljica J. K. Rowling, ki želi, da se njene romane presoja izključno po kakovosti. Velika navdušenka nad romani sijajnih avtoric kriminalk – Agathe Christie, P. D. James in Ruth Rendell – se je po uspehu serije o Harryju Potterju želela preizkusiti v drugem žanru.

Tako je leta 2013 izšel roman Klic kukavice z detektivom Cormoranom Strikom in njegovo pomočnico Robin Ellacott, v naslednjih letih pa so sledile še štiri knjige – Sviloprejka, Po poti zla, Smrtonosna belina in Nemirna kri. Prve tri knjige so dobile tudi televizijsko priredbo.

»Galbraith domiselno tke pripoved in zavaja bralca, da se strani knjige obračajo kar same.«
Guardian

V Dobrih zgodbah preberite še prispevek Detektiv Strike znova v akciji.

Leto izida: 2021

ISBN/EAN: 9789610162889

Mere izdelka: 16,8 x 26,8 x 6,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Tina Stanek

Zbirka: Krimi

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Si upate misliti drugače?

Poskusno branje: Vse je v redu

Najbolj prodajane knjige za odrasle: januar 2024

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: januar 2024

Katalog svet knjige-januar 2024

Svet knjige praznuje zlati jubilej!

Prelistajte aktualni katalog

Menu