Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Temelji slovenstva

Obletnica

Dr. Peter Štih dr. Aleš Gabrič dr. Luka Vidmar dr. Jernej Kosi

Kaj se je dogajalo tistega jutra, ko so slovanska krdela, morda le nekaj deset ljudi, pridrvela v te kraje in se naselila? Ne vemo. Oziroma vemo le tisto, o čemer obstajajo viri. Zato je knjiga Temelji slovenstva, ki vsebuje več kot 300 posnetkov izbranih dokumentov iz skoraj 1500-letne zgodovine res edinstvena. 

Izbrana dragocena in raznolika zapuščina iz arhivov in knjižnic doma in v svetu obsega  dragocene dokumente, kot so letopisi, spomini, pričevanja, listine, urbarji, trgovske pogodbe, uradovalni in politični akti, oporoke, rojstne, krstne, poročne knjige, mestni statuti in še kaj. Predstavljajo pomembne trenutke in odločitve, včasih celo usodne mejnike v zgodovini Slovencev od naselitve do danes, prizadevanja naroda in njegove napore na poti do združitve in svobode. Izpostavljajo tudi izjemne dosežke posameznikov, ki so v svoji gorečnosti pogosto žrtvovali vse in s svojim delom postavili Slovence ob bok velikim evropskim narodom. 
 

Leto izida: 2021

Število strani: 400

ISBN/EAN: 9789612824723

Mere izdelka: 24,3 x 32,5 x 4,1 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Cankarjeva založba

Priporočamo vam tudi

Nominacije za Levstikovo nagrado 2021
Levstikova nagrada

Nominiranci o Levstikovi nagradi

Kaj jim pomenijo priznanja za njihovo delo, smo povprašali avtorje in ilustratorje, nominirane za letošnjo Levstikovo nagrado.

Ivo Andrić: Travniška kronika

Urednik Andrej Ilc ob izidu Travniške kronike

Ivo Andrić: Travniška kronika

Poskusno branje: Travniška kronika

Vse za šolo
Aktualno

Vse za šolo v Mladinski knjigi

Izberite kakovostne šolske potrebščine brez stresa in skrbi na enem mestu.

Menu