Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Prdoprašek doktorja Proktorja 1100 px

Prdoprašek doktorja Proktorja

Jo Nesbø

Serija govori o ekscentričnem profesorju v Oslu na Norveškem, ki čaka na svoj veliki preboj.

Kdo je Doktor Proktor?

Kmalu se spoprijatelji z Bullejem, čudaškim fantom, ki je njegov novi sosed in njegovo prijateljico Lizo. Večine ljudi izumi doktorja Proctorja ne zanimajo, toda Bulle in Liza postaneta obsedena z njegovim najnovejšim izumom, praškom, zaradi katerega uporabnik prdi prdce brez vonja. 

Prva knjiga v seriji o doktorju Proktorju

Doctor Proctor nadgrajuje svoj izum praška, s katerim prdiš brez vonja. Ustvari »Prdoprašek«, prašek, zaradi katerega uporabnik prdi tako močno, da odleti v vesolje. Skupaj raziskujejo njegove učinke in možnosti uporabe, ampak kmalu se znajdejo pred veliko nevarnostjo in zabavna dogodivščina se spremeni v napeto pustolovščino, polno nenavadnih preobratov.

Odlomek iz knjige

»Tik preden je svetleči prašek nehal delovati, je prebral, kaj je na njej pisalo. Atila. Samo to je ostalo od nesrečneža. Prebavni sokovi so v podplate Bullejevih čevljev že začeli vžigati luknje in v nosnicah ga je žgal vonj po osmojeni gumi. Ni bilo dvoma, da se mu približuje počasna in strašna smrt. Ni bilo dvoma, da je upanje, da ga bo udav izpljunil ali izkolcal, vse manjše. Ni bilo dvoma, da se mora nečesa spomniti, in to nekam presneto bliskovito.«

O avtorju

Jo Nesbø je priljubljen norveški pisatelj, glasbenik, tekstopisec in ekonomist. Zaslovel je s serijo romanov o detektivu Harryju Holeju, ki so mu zvezdniški status prinesli najprej v rodni Norveški. Z njimi je bralce in kritike navdušil tudi onstran meja rodne dežele in se uveljavil kot eden najboljših piscev kriminalk na svetu. Tokrat se predstavlja v vlogi pisatelja za otroke s serijo o Doktorju Proktorju.

Leto izida: 2023

Število strani: 208

ISBN/EAN: 9789610169161

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Alenka Veler

Prevajalec: Marija Zlatnar Moe

Zbirka: Izven - Poljudna Za Odrasle

Knjige istega avtorja

Z zvočnicami do boljšega branja

Ali lahko zvočne knjige najmlajšim pomagajo pri boljšem branju? Preberite, kaj menijo strokovnjaki.

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: julij 2023

Poskusno branje: Bratovščina prstana

UcimSe.com

Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

Menu