Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Časovna kad doktorja Proktorja 1100 px

Časovna kad doktorja Proktorja

Jo Nesbø

Serija govori o ekscentričnem profesorju v Oslu na Norveškem, ki čaka na svoj veliki preboj.
 

Kdo je Doktor Proktor?

Kmalu se spoprijatelji z Bullejem, čudaškim fantom, ki je njegov novi sosed in njegovo prijateljico Lizo. Večine ljudi izumi doktorja Proctorja ne zanimajo, toda Bulle in Liza postaneta obsedena z njegovim najnovejšim izumom, praškom, zaradi katerega uporabnik prdi prdce brez vonja. 

Druga knjiga iz priljubljene serije

Doktor Proktor je v Parizu in išče svojo mladostno ljubezen, življenje na Topniški pa teče dalje. Potem pa Liza in Bulle nekega dne prejmeta nenavadno razglednico. Jasno je, da je doktor Proktor v hudi godlji, in prijatelja mu brez pomisleka priskočita na pomoč, ob tem pa preizkusita enega njegovih najbolj čudovitih izumov, ki ju popelje na popotovanju po času in prostoru.

Odlomek iz knjige

»Tako je Bulle odprl pipo na kadi in pustil vodo, da je tekla, medtem ko je iskal kopalno peno ali kaj podobnega. Ko ni našel ničesar, se je spomnil, da je Liza s sabo vendar prinesla kopalni prašek. Poiskal je šolsko torbo in v njej je bil, poleg dveh ščipalk za nos, kozarec, na katerem je pisalo »ČASOVNO MILO«. Bulle je vzel eno ščipalko in kozarec, pohitel je v kopalnico in v kad stresel nekaj jagodno rdečega praška. Časovno gor ali dol, je razmišljal Bulle, ko je videl, da se je začelo tako peniti, da je raslo in se valilo kakor snežni plaz, ki je hitro napolnil kad. Bulle se je slekel čisto do nagega, zlezel na rob kadi, si na nos dal ščipalko in zavpil: »Bomba!««

O avtorju

Jo Nesbø je priljubljen norveški pisatelj, glasbenik, tekstopisec in ekonomist. Zaslovel je s serijo romanov o detektivu Harryju Holeju, ki so mu zvezdniški status prinesli najprej v rodni Norveški. Z njimi je bralce in kritike navdušil tudi onstran meja rodne dežele in se uveljavil kot eden najboljših piscev kriminalk na svetu. Tokrat se predstavlja v vlogi pisatelja za otroke s serijo o Doktorju Proktorju.

Leto izida: 2023

Število strani: 312

ISBN/EAN: 9789610169291

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 3 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Alenka Veler

Prevajalec: Marija Zlatnar Moe

Zbirka: Izven - Poljudna Za Odrasle

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano

Vse, kar morate vedeti o nagrajenem mladinskem romanu Andreja E. Skubica

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Lepo je odraščati z dobro knjigo

Zbirka za mlade Odisej praznuje 50 let!

Menu