Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Evropa bere
Kako mi je norost razložila svet 1100 px

Kako mi je norost razložila svet

Dita Zipfel

Trinajstletna Lucie nujno potrebuje denar, saj hoče od doma. Kmalu se stvari precej zapletejo, in Lucie mora sprejeti nekaj pogumnih odločitev, zaradi katerih najde svoje mesto pod soncem.

Lucie hoče od doma, saj ima dovolj maminega novega fanta in sošolk, ki se spravljajo nanjo, želi si k mamini bivši partnerki v Berlin. Tako spozna čudnega gospoda Klingeja, ki potrebuje pomoč pri pisanju skrivne kuharske knjige. Lucie takoj poprime za delo, čeprav se izkaže, da je gospod res … no, čuden. Potem pa se stvari precej zapletejo in Lucie mora sprejeti nekaj pogumnih odločitev, zaradi katerih najde svoje mesto pod soncem.

Odlomek iz knjige

Tudi tipu, ki je prvi izjavil, da Zemlja ni plošča, temveč krogla, nihče ni verjel. Najbrž so ljudje mislili, da ga je obsedel hudič – ali kar so pač takrat mislili. To ni bilo posebej lepo življenje. Morda bodo Klingeju čez dvajset let postavili spomenik ali po njem poimenovali ulico, in vsi bodo rekli: »O, kako pameten mož. Mnogo pametnejši od nas in daleč pred svojim časom.« A še vedno je imel zanič življenje, imeli so ga za norega in so brili norce iz njega. Jaz držim z njim, naj bo nor ali ne.

O avtorici

Nemška pisateljica Dita Zipfel (1981) je leta 2020 za to knjigo prejela nemško nagrado za mladinsko književnost Deutscher Jugendliteraturpreis. Humorna in iskriva pripoved je prepletena s privlačnimi ilustracijami islandske umetnice Rán Flygenring (1987).

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Leto izida: 2023

Število strani: 232

ISBN/EAN: 9789610167877

Mere izdelka: 14,8 x 20 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Darko Čuden

Zbirka: Odisej

Priporočamo vam tudi

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Pisatelj je nagrado prejel za mladinski roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Prelistajte katalog Cicikluba

Preglejte zanimive bralne novosti.

Menu