Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kapitan Gatnik in senzacionalna saga silnega smrduha v barvah 1100 px naslovnica

Kapitan Gatnik in senzacionalna saga silnega Smrduha (v barvah, 12. knjiga)

Dav Pilkey

Grega in Klemen in njuna dvojnika, Včerajšnji Grega in Včerajšnji Klemen, se imajo prav fino. Dva gresta v šolo, druga dva pa tičita v hišici na drevesu in ves ljubi dan igrata videoigre – potem pa se zamenjajo! 

Toda veselje ne traja dolgo. Škodoželjni učitelj telovadbe, gospod Prstjen, je namreč izumil način obvladovanja misli, ki mularijo spremeni v pozorne, ubogljive, popolne otroke.

Odraslim ni nič jasno, ampak JIM JE VŠEČ! Zdaj je od Grege, Klemna, Včerajšnjega Grege in Včerajšnjega Klemna odvisna usoda človeštva.

Risarski začetki Dava Pilkeya

Ko je bil Dav Pilkey še otrok, so mu diagnosticirali motnjo pozornosti in hiperaktivnosti ter disleksijo. Med poukom je bil tako moteč, da so ga učitelji vsak dan pošiljali sedet na hodnik. Dav je na srečo rad risal in si izmišljeval zgodbe. Na hodniku je ustvarjal izvirne stripe – čisto prve prigode Pasjega moža in kapitana Gatnika. 

Od prvih nagrad do svetovnih uspešnic

Dav je na fakulteti spoznal profesorico, ki ga je spodbujala, naj ilustrira in piše. Upošteval je  njen nasvet in ustvaril svojo prvo knjigo WORLD WAR WON (Dobljena svetovna vojna), ki je nato leta 1986 zmagala na ameriške državnem natečaju. Preden je prejel kalifornijsko nagrado mladih bralcev za knjigo DOG BREATH (Pasji zadah, 1994) in bil uvrščen na častno listo ameriške mladinske knjižne nagrade caldecott s knjigo THE PAPERBOY (Raznašalec časopisov, 1996), je ustvaril še mnogo drugih knjig. 

Prodajni uspehi in prevodi v slovenščino 

Leta 2002 je Dav Pilkey objavil svoj prvi daljši strip za otroke: PRIGODE  SUPERPLENIČKOTA. Kot izjemno priljubljen pisatelj za otroke in vse mlade se je uvrstil na lestvico najbolje prodajanih knjig časnikov USA Today in New York Times. Izdal je več kot 70 knjig za otroke. V slovenski jezik so prevedene serije in svetovne uspešnice: stripi Pasji mož in Stripovski klub Mačjega mulca ter veličastni romani in slikogibi Prigode kapitana Gatnika.  

Pilkeyjeve zgodbe so deloma avtobiografske in raziskuje univerzalne teme, ki slavijo prijateljstvo, strpnost in zmagoslavje dobrosrčnosti. V prostem času se Dav in njegova žena vozita s kajakom ob severozahodnih obalah Tihega oceana.

Leto izida: 2023

Število strani: 208

ISBN/EAN: 9789610167815

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,3 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Dav Pilkey

Prevajalec: Boštjan Gorenc

Zbirka: Kapitan Gatnik

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu