Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Stripovski klub Mačjega mulca

Stripovski klub Mačjega mulca

Dav Pilkey

Še ena zbirka Dava Pilkeya, »očeta« mega uspešnic kapitana Gatnika in Pasjega moža – Stripovski klub Mačjega mulca!

Paglavci v njem ustvarjajo na veliko: preizkušajo najrazličnejše tehnike pri risanju stripov, pri čemer jim pomaga potrpežljivi Čofko. Vmes se zgodi cel kup zabavnih reči in se tudi marsičesa nauči. 

Dav Pilkey v vsaki novi knjigi združuje ustvarjalne zgodbe za otroke z dobrimi življenjskimi napotki, takimi, s katerimi ne razočara mulcev. Tudi v tej seriji knjig jih ne bo! 
 

Kako rišeš stripe, ob katerih pokaš od smeha? 

Po eni strani gre za zgodbo o odločenosti Mačjega mulca, da mlade žabe nauči risati stripe. Otroci se bodo zabavali ob prikupnih in smešnih stripih. V njih med drugim nastopajo sendviči, ki se spremenijo v pošasti, zobne ščetke in seveda vedno prisotni kakci. 
 

Pilkeyjeva zmagovalna formula

Serija Stripovski klub Mačjega mulca vsebuje tudi pomembna sporočila otrokom: treba je biti pristen, si prizadevati po svojih najboljših močeh in priznati svoje napake. Nič hudega ni, če ti kdaj ne uspe, prav je razmišljati tudi o neprijetnih stvareh. Na straneh teh stripov je celo več prijaznosti in poudarka na sodelovanju kot v drugih Pilkeyjevih serijah.

Pilkeyjeve knjige, na prvi pogled samo zabavne, morda celo malo »trčene«, premorejo zmagovalno formulo, ki navdušuje mlade: drži z njimi, pa vendar jim predaja modrost. To pa mu lahko uspe samo tako, da se spusti na otrokovo raven in ne predava od zgoraj.
 

Dobrodošli v stripovskem klubu Mačjega mulca!

V klubu se predstavlja  enaindvajset razburljivih, smešnih in nadarjenih žab v umetnosti ustvarjanja stripov. Ilustracije so živahne in drzne, z navodili po korakih za risanje nekaj likov. Na koncu knjige so informacije o ustvarjanju različnih vrst umetnosti. 

To so mini stripi, izdelani v različnih slogih in tehnikah, naj gre za akril, pastel, barvne svinčnike, flomastre, nastopajo ročno izdelane liki iz gline, kartona, uporabljene so fotografije, čistila za cevi, kolaži iz gradbenega papirja in piškote. Ob njih si bodo stripovski navdušenci zamislili lastne zgodbe in sprostili ustvarjalnost. Ves časi si bodo lahko ogledovali svoj napredek, napake in izboljšave, ki prihajajo s prakso in vztrajnostjo.
 

Leto izida: 2022

Število strani: 176

ISBN/EAN: 9789610164913

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Dav Pilkey

Urednik: Alenka Veler

Zbirka: Stripovski klub Mačjega mulca

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu