Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Jorge in Demián Bucay v Ljubljani

Srečanje z argentinskim psihoterapevtom in njegovim sinom

Lokacija: Cankarjev dom - Gallusova dvorana
Datum dogodka: do 21:30

Nakup vstopnic

 

»Biti srečen, ni pravica, je dolžnost.« Jorge Bucay

Jorge in Demián Bucay, svetovno priznana psihologa in terapevta, sta nas pred leti že obiskala in navdušila obiskovalce srečanja in bralce svojih knjig. Njune spodbudne besede ob slovesu so izrazile upanje, da se kmalu spet vidimo in da postane Ljubljana kraj, kamor »se človek vrača«.  

Kajti »kraja, kjer je že bil«, je dejal Jorge Bucay, »ne obišče znova, ampak se vrne,« ker je tam pustil nekaj svojega. Tudi zaželel si je, da bi se lahko vrnil. 

Jorge Bucay zdravi s pripovedovanjem zgodb, ki so bile napisane, da bi označile kraj ali pot, ki vodi iz gozda. Njegova besedila so polna optimizma, človeka se dotaknejo, mu vzbudijo upanje in ga okrepijo za rešitev iz zapletov. »Se vidimo pri izhodu,« so bile besede argentinskega maga ob slovesu.
 

Nove izkušnje, pronicljive misli in nasveti iz prakse

In zdaj spet prihajata v Slovenijo. Oba sinova. Oba očeta. Oče in sin. Z novimi izkušnjami iz terapevtske prakse, preprostimi napotki in pronicljivimi mislimi o človeški psihi in medsebojnih odnosih v svetu, ki se je po velikih preizkušnjah ponovno spremenil. S spoznanji, ki so dozorela tudi v njunem osebnem odnosu in niso preprosti recepti za srečo.

Njuni uvidi bodo v pomoč vsakomur, da bo bliže sebi, svojemu otroku, staršem in ljudem okoli sebe. Nekatere med njimi sta opisala v knjigi O starših in otrocih (več o tem delu lahko preberite v članku), še več svojih idej pa bosta predstavila na predavanju v Ljubljani z naslovom O odnosih, ki nas zaznamujejo. Ne zamudite Jorgeja in Demiána Bucaya 25. maja v Cankarjevem domu.

Jorge in Demián Bucay prihajata v Cankarjev dom 25. maja

Odkrivanje poti k izvoru, kažipot k (samo)spoznanju   

Psihoterapevta pronicljivo združujeta tudi skupna razmišljanja. Izvore zagat in nesoglasij najraje opažamo pri drugih ali daleč stran, kar vse samo razkriva človeško psiho: posebno stanje pomirjenosti, če se slabe stvari dogajajo drugim, in ustvarjanje privida, da se to dogaja zunaj mene, daleč stran … 
 

Zaostreni odnosi danes in novi izzivi 

Po preizkušnjah, ki jih je prineslo obdobje covida, se je v nas in okoli nas veliko spremenilo in mnoge spremembe se bodo ohranile. Porajajo pa se tudi številni novi izzivi, vprašanja o  ohranjanju temeljnih vezi človeka s človekom in naravo v povezavi z izjemnim prodorom informacijske tehnologije. Odgovori priljubljenih terapevtov na ta vprašanja bodo več kot zanimivi in dobrodošli za vse nas.
 

Zgodbe, ki spreminjajo življenje milijonom ljudi 

Poslanstvo teh zgodb so odpiranje oči in (samo)spoznanje, da se tudi za najhujše stiske najdeta rešitev in upanje za nov začetek. In prepričanje, da obstaja pravšnja zgodba za vsakega človeka v vsakem trenutku njegovega življenja. Zbrane v knjigah so kot orientacijski vodniki po zapletenih človeških odnosih in razmerjih. 
 

O avtorjih 

Ti povem zgodbo? je bila prva knjiga Jorgeja Bucaya, prevedena v slovenščino. Druga je bila Ljubiti z odprtimi očmi, potem jih je izšlo pri nas še dvanajst. Po specializaciji iz psihiatrije se je odmaknil od klasične medicine in se posvetil gestalt terapiji in postal pionir zdravljenja s pripovedovanjem zgodb.
Danes je priljubljen gost radijskih in televizijskih oddaj, vodil je tudi lastno oddajo na televiziji. Piše, bere in predava. Izdal je že 26 knjig, ki so bile prevedene v več kot 30 jezikov in bile med najbolje prodajanimi v več kot 40 državah sveta. Nekatere zgodbe, tudi legende in miti, so vzete iz krščanske, islamske in židovske tradicije, druge si je izmislil sam.

Demián Bucay je psihiater in psihoterapevt. Doktoriral je iz gestalt terapije. Kot terapevt individualno svetuje parom in družinam, vodi predavanja in delavnice.

 

Jorge in Demián Bucay v živo

Predavanje in pogovor O odnosih, ki nas zaznamujejo

25. maj ob 20:00, Cankarjev dom

Nakup vstopnic

Poskusno branje: Kako nastajajo čustva

Preberite odlomek iz osupljive knjige, ki postavlja na glavo vse naše znanje o možganih.

Kako nastajajo čustva 1100 px
Lisa Feldman Barrett
MK+ mali oglas v vsebinskih blokih 600 x 450 px

Mladinska knjiga PLUS

Odkrijte svojo digitalno knjižnico. Berite ali poslušajte. Vsi žanri za vse okuse. Brez omejitev.

David Zupančič: Želim, da hči vzljubi knjige

Za specializanta infektologije, ki je med epidemijo ozaveščal svoje sledilce, verjetno ni slišal le nekdo, ki živi pod skalo.

Menu