Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Hero image MKsi_1920x1200_Jesenska 2023_CB2

Kako nastaja revija Ciciban

Spočetka je bil Ciciban namenjen predšolskim otrokom in šolarjem tja do desetega leta. Zadnjih dvajset let pa se obrača predvsem na šolarje v prvem triletju osnovne šole.

Leta 1998 je bila namreč ob Cicibanu ustanovljena še revija Cicido, saj so urednice in ustvarjalke ter ustvarjalci Cicibana ugotovili, kako težko je v isti reviji zadovoljiti potrebe različno starih otrok. Ciciban je dobil ime po ljubeznivem in igrivem otroškem liku iz Župančičeve lirike.

Že na samem začetku, takoj po drugi svetovni vojni, je bil Ciciban zasnovan kot leposlovna in poučna revija za otroke. Tako zasnovo ohranja še danes. Osnovni namen revije je ponuditi dovolj kakovostnega gradiva za estetsko vzgojo na področju besedne, likovne in glasbene umetnosti. Prav tako ponuja dovolj gradiva za učenje na vseh področjih intelektualne in gibalne vzgoje, povsod pa vključuje tudi socialno učenje.

Revijo vsak mesec izdaja Mladinska knjiga Založba, odgovorna urednica je Maja Žugič. Običajna številka ima 64 strani, poletna, ki je obsežnejša, pa 100. Naročniki vsako leto novembra prejmejo naročniško darilo: knjigo.

 

 

V sodelovanju s stroko

Pri ustvarjanju revije sodelujejo najboljši slovenski pisci, ilustratorji in izkušeni strokovnjaki s področja razvojne psihologije, pedagogike, naravoslovja, likovne in športne vzgoje itd. Uredništvo se je povezovalo in se povezuje še z različnimi organizacijami ter ustanovami, kot so Inštitut za varovanje zdravja, Zavod RS za šport, Uprava RS za zaščito in reševanje, Urad za mladino, Evropski parlament – Informacijska pisarna za Slovenijo, Cankarjev dom, Ra SLO, Radio Študent, mednarodni festival animiranega filma Animateka, Kinodvor – Kinobalon, Narodna galerija, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana, Stripburger ... V okviru akcij, kot so Cici Vesela šola in Cici umetnije in različni natečaji, pa sodeluje uredništvo tudi z vrtci, s šolami in starši.

Skrbno in srčno

Glavno vodilo uredniškega dela je skrbna izbira kakovostnega leposlovja in umetniške ilustracije ter dobro premišljen didaktični del. Pomemben je tudi stik z učiteljicami prvega triletja, kjer dobijo ustvarjalci revije povratne informacije o vzgojni in didaktični primernosti revije ter o njeni vpetosti v institucionalno ter domače učenje in igro.

Ucimse.com, dobitnik mednarodne medalje
Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

https://naroci.mladinska-knjiga.si/kategorija/4456/ciciban
Razvajamo naročnike

Naročniki Cicibana imajo 15 % ugodnejšo naročnino.

Otroci prejmejo tudi dostop do portala Učimse.com. Starši pa 8 številk priljubljene revije Pogled.​​​​​​
 

Preverite in naročite še danes!

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

Menu