Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Ciciban_Vec-o-reviji

O reviji Ciciban

Revijo ustvarjajo številni ugledni slovenski ustvarjalci, pedagogi in drugi strokovnjaki, ki vedo, da otroci radi berejo, če lahko berejo, kar jim je všeč.

Ciciban je legendarna, najbolj prepoznavna in največkrat nagrajena revija, ki pokriva različna področja in obdobja otrokovega razvoja med 6. in 8. letom starosti. Vsak mesec ga prebere več kot 100.000 bralcev (podatki NRB).

 

 • Čudovite pravljice, zgodbe, pesmi in uganke najboljših avtorjev so hrana za domišljijo. Vabijo k samostojnemu  branju ali večernemu branju skupaj z odraslim ter ponujajo dobro izhodišče za pogovor in razvoj vrednot.  
   
 • Leposlovna besedila dopolnjujejo poljudni in novinarski članki za spoznanje narave, sveta in družbe. Otrok počasi odkriva področja, ki ga še posebej zanimajo: bere o živalih ali o najnovejših dosežkih tehnike, o športu ali o vesolju, o novih knjigah ali filmih.
   
 • Vrhunske ilustracije in fotografije otroka pritegnejo in razvijajo njegov estetski čut. Različno dolga besedila in pregledno oblikovanje ga spodbujajo ne le k branju z zaslonov različnih e-medijev, temveč k branju na papirju, ki je nujno za uspešno in poglobljeno učenje.
   
 • Z igrivimi nalogami za samostojno reševanje se neobremenjeno uri v pozornem opazovanju, logičnem sklepanju, jezikovnem izražanju, matematičnih predstavah ter ob reševanju krepi samozavest. Uči se mimogrede, razvija svojo ustvarjalnost (kontaktne rubrike, natečaji, delavnice …), veliko pa je tudi spodbud za učenje socialnih veščin in strpno sobivanje z drugimi.  
   

Ciciban je največkrat nagrajena slovenska otroška revija

 • Nagrada Zlati red za zasluge ob 60-letnici izhajanja
 • Nagrada Republike Slovenije za posebno uspešno vzgojno-izobraževalno delo
 • Pečat Erasmus EuroMedia za slikanico V Evropi smo doma in zgoščenko Sonce in sončice po vsem svetu
   

Revijo sestavljajo bogate in domišljene vsebine

Glavno vodilo uredniškega dela je skrbna izbira kakovostnega leposlovja in umetniške ilustracije ter dobro premišljen didaktični del. Pomemben je tudi stik z učiteljicami prvega triletja, kjer dobijo ustvarjalci revije povratne informacije o vzgojni in didaktični primernosti revije ter o njeni vpetosti v institucionalno ter domače učenje in igro.

Leposlovna ter poljudno poučna revija

Kot leposlovna in poučna revija za otroke, opremljena s kakovostno ilustracijo, ponuja obilo kakovostnega gradiva za estetsko vzgojo na področju besedne, likovne in glasbene umetnosti. Prav tako ponuja dovolj gradiva za učenje na vseh področjih intelektualne in gibalne vzgoje, povsod pa vključuje tudi socialno učenje. Leposlovje, umetniška ilustracija in glasba – vse to je izbrano s prepričanjem, da umetniška dela pomembno sooblikujejo otrokov estetski čut in celotno osebnost.

Za vsakega otroka nekaj

Vsaka številka ponudi nekaj preprostih besedil, ki negotovega bralca ne plašijo s prevelikim obsegom. Prinaša pa tudi nekaj miselno in jezikovno zahtevnejših črtic iz doživljajskega sveta sodobnih otrok ter daljših ljudskih pravljic. Prav tako raznolik je izbor lirike. Leposlovna besedila so hrana za domišljijo in razvoj vrednot ter gradivo za skupno večerno branje in pogovor. Ne samo z različno dolgimi in različno obsežnimi besedili, ampak tudi z izbiro tipa in velikosti črk je poskrbljeno za različno zmožne bralce in bralke.

Najboljši slovenski pisatelji in pisateljice, pesniki in pesnice

V Cicibanu bo otrok lahko prisluhnil umetelni besedi klasikov Kosovela in Župančiča, Toneta Pavčka in Nika Grafenauerja, Daneta Zajca in Svetlane Makarovič … in sodobnikov Anje Štefan, Andreja Rozmana Roze, Boštjana Gorenca Pižame, Gaje Kos, Ambroža Kvartiča … Poslušal bo, kako živijo in se igrajo drugi otroci. Reševal bo uganke. Nekaterim otrokom najlaže približajo besedo stripi – v Cicibanu priljubljena Cicibanda Jelke Godec Schmidt, nov strip Luka iz bloka Maše Ogrizek in Mihe Ha, Maček Igor Vladana Nikolića in drugi.

Prava galerija vrhunske slovenske ilustracije

S Cicibanom lahko otrok prvič stopi v galerijo odlične slovenske ilustracije. Srečal bo raznolike likovne svetove Jelke Godec Schmidt, Marjana Mančka, Zvonka Čoha, Petra Škerla, Bojana Jurca, Ane Zavadlav, Jureta Engelsbergerja,Tanje Komadina, Igorja Šinkovca, Ane Košir, Suzi Bricelj, Andreje Peklar, Damijana Stepančiča, Maje Kastelic, Anke Kočevar, Marte Bartolj … Spoznaval bo tudi naše žlahtne pravljičarke Marlenko Stupica, Ančko Gošnik Godec, Marjanco Jemec Božič in Jelko Reichman.

Poučno, novinarsko, ustvarjalno

O različnih naravoslovnih temah pišejo biologinja Tinka Bačič, pediater Denis Baš in fizik Andrej Guštin, k ustvarjanju v likovni rubriki nas nagovarja likovna pedagoginja Eva Jeraj, v rubriki Razmigaj se! nas h gibanju spodbuja profesorica športne vzgoje Katarina Bizjak Slanič. Živahno sodobni sta rubriki Pižamova bradna značka, ki spodbuja branje v prostem času, ter kontaktna rubrika Zarja odgovarja, ki jo skupaj s socialno pedagoginjo Tino Korošec in najstnico Zarjo ustvarjajo bralci.

Od poezije … h glasbi

Vsaka številka prinaša novo uglasbitev lirske pesmi uveljavljenih slovenskih skladateljev različnih generacij. Letos uglasbitve objavljajo: Janko Samec, Damijan Močnik, Tomaž Habe, Katarina Pustinek Rakar, Vitja Avsec, Tadeja Vulc, Anže Rozman, Milko Lazar, Marko Mihevc, Robert Kamplet, Katja Virant Iršič.

Zmorem. Znam. Sama! Sam! 

Obsežna poučna rubrika prinaša preproste igrive naloge za samostojno reševanje. Ob njih se otrok zabava in se neobremenjeno uri v pozornem opazovanju, logičnem sklepanju, natančnem jezikovnem izražanju, reševanju zank in ugank, glasovni analizi, pridobiva številske predstave – predvsem pa samostojnost in samozavest. Naloge pripravljajo domiselni ustvarjalci (Nataša in Gregor Bucik, Mojca Lampe Kajtna, Jelka Godec Schmidt in Tomaž Tomšič …).

Cici Vesela šola in Cici nabiralnik

Ciciban je živ in priljubljen tudi zato, ker spodbuja otroško ustvarjalnost. To se kaže med drugim v množičnosti tradicionalne Cici Vesele šole in v številnih prispevkih, ki jih dobiva uredništvo za kontaktno rubriko Cici nabiralnik.

Ucimse.com, dobitnik mednarodne medalje
Učimse.com

Nagrajeni portal za šolarje z zabavnimi nalogami, skladnimi z učnim načrtom

https://naroci.mladinska-knjiga.si/kategorija/4456/ciciban
Ugodnosti za naročnike

Naročniki Cicibana imajo 15 % ugodnejšo naročnino.

Otroci prejmejo tudi dostop do portala Učimse.com. Starši pa 8 številk priljubljene revije Pogled.
 

Preverite in naročite še danes!

 

https://www.ciciklub.si/e-pristopnica
Otroški knjižni klub

Odprite otroku vrata v čarobni svet branja.

Pridružite se Ciciklubu. Brezplačno članstvo vam prinese mnoge ugodnosti pri nakupu knjig, igrač in iger.
 

Več na portalu Ciciklub.si.

 

Menu