Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Knjižni prvenec Slavka Jeriča Čista desetka

Knjiga o slovenskih in tujih športnih junakih

Datum objave:

V teh dneh, ko vsi dihamo s slovenskimi olimpijci, je pri Mladinski knjigi izšla knjiga Čista desetka priznanega športnega novinarja Slavka Jeriča.

Njegov knjižni prvenec prinaša izbor 50 športnih zgodb o izjemnih športnih junakih in njihovih dosežkih v zadnjem desetletju (2021–2020). Avtor na več kot 200 straneh knjige, ki je opremljena s številnimi fotografijami, naniza zanimive zgodbe in nas doživeto vrne v dneve, ko smo stiskali pesti za naše. Spomni nas na velika tekmovanja, ko smo pozabili na vsakdanje in nevsakdanje skrbi in dihali s slovenskimi tekmovalci. Ozre se tudi na velika svetovna imena, ki so premaknila športne in človeške mejnike, na preigravanja v najpomembnejši postranski stvari na svetu, na športnike in dogodke, ki so presegli športna igrišča in zaznamovali naše dojemanje sveta. 

Čista desetka
Čista desetka
Slavko Jerič

Uredila Sanda Šukarov, št. strani: 224; cena: 32,99 EUR

Čista desetka ni le »zlati album« športnih vrhuncev preteklega desetletja, temveč tudi sijajna motivacija za vse, ki so zbrali športno pot: iz majhnega zraste veliko! Čista desetka je tudi svojevrsten poklon 30. obletnici slovenske osamosvojitve, saj je po besedah avtorja ravno slovenski šport, ki je po letu 1991 zadihal s polnimi pljuči in začel konkurirati v precej več panogah kot v času nekdanje Jugoslavije, eden največjih zmagovalcev osamosvojitve.
 

Izjava avtorja

 

O avtorju

Slavko Jerič (1980) je novinar na RTV Slovenija in ustvarjalec priljubljenega podkasta Številke. Na Fakulteti za matematiko in fiziko je leta 2006 končal študij matematike, leta 2011 pa na Filozofski fakulteti študij psihologije. Kot diplomirani matematik in psiholog zna v morju dreves – statističnih podatkov – uzreti tudi gozd, zgodbe, ki jih te številke pripovedujejo, jih pronicljivo povezati in odstirati njihove pomene. Dobrih pet let je za RTV pisal filmske recenzije, od leta 2015 pa ustvarja podkasta Številke in SOS odmev. 

Slavko Jerič se najpogosteje udejstvuje v športnem novinarstvu, pri čemer v svojih analizah in člankih zelo rad uporablja statistiko. Od leta 2012 na portalu Športni SOS odgovarja na statistična vprašanja bralcev, odgovoril je že na več kot 1700 vprašanj. Leta 2013 mu je Statistično društvo Slovenije podelilo priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih. Napisal je več kot 300 kolumen, Mednarodno združenje športnih novinarjev je leta 2020 njegovo razmišljanje o ameriški smučarki Lindsey Vonn uvrstilo med najboljših deset na svetu. 

Stati inu obstati
Unikatna knjižna mojstrovina

Stati inu obstati

Predstavljamo vam izvirno slovensko bibliofilsko izdajo Stati inu obstati, v kateri je prvič v zgodovini na enem mestu predstavljenih vseh prvih 50 slovenskih knjig.

O-skupini_Emka_Blok
Emka.si

Naša spletna knjigarna je največja v Sloveniji.

Preverite.

Svet knjige_Blok
Svet knjige

Knjižni klub z najdaljšo tradicijo in največ člani

Preverite.

Menu