Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite bone za knjige, učbenike in delovne zvezke v trgovinah Mladinske knjige

Čista desetka

Čista desetka

Desetletje izjemnih športnih junakov, dosežkov in zgodb 2011-2020

Slavko Jerič

Slovenija je samostojna trideset let in v tem kratkem času so jo na svetovne zemljevide neizbrisno vrisali tudi njeni športniki. A toliko uspehov, kot so jih nanizali v desetletju 2011−2020, bi nam zavidale še veliko večje države: od zlatih evropskih košarkarjev do osvajalcev kristalnih globusov v zimskih športih, od neulovljivih kolesarjev do vrhunskega jezdeca v motokrosu.

Za vsemi odličji in uspehi slovenskih športnikov pa se skrivajo povsem človeške zgodbe o sanjah, stiskah, odrekanju, železni volji in izjemni želji po odličnosti. Slavko Jerič nas v 50 športnih zgodbah doživeto vrne v dneve, ko smo stiskali pesti za naše in vriskali od navdušenja nad njihovimi dosežki. Spomni nas na velika tekmovanja, ko smo pozabili na vsakdanje in nevsakdanje skrbi in dihali s slovenskimi tekmovalci. Ozre se tudi na velika svetovna imena, ki so premaknila športne in človeške mejnike, na preigravanja v najpomembnejši postranski stvari na svetu, na športnike in dogodke, ki so presegli športna igrišča in zaznamovali naše dojemanje sveta.
 

Slavko Jerič predstavlja knjigo Čista desetka

  Knjiga nikakor ni lestvica: ne gre samo za izbor najpomembnejših dogodkov ali uspehov, ampak tudi za poskus odgovora, kaj vse pomeni vrhunski šport. Ravno zato je razdeljena v pet sklopov, ki so posvečeni različnim vidikom. Začenja se s slovenskimi uspehi, sledijo mednarodni junaki, tretje poglavje je namenjeno nogometu kot najpomembnejši postranski zadevi na svetu, predzadnje pa je izbor odmevnih dogodkov. Zaključek obravnava teme, o katerih se v športu manj govori ali pa so nekoliko manj v naši zavesti, in je morda prav zato treba še dodatno opozoriti nanje. Navdušujoča knjiga ni le »zlati album« športnih vrhuncev preteklega desetletja, temveč tudi sijajna motivacija za vse, ki so izbrali športno pot: iz majhnega zraste veliko!
   

  Avtor bere odlomek iz knjige

   V Dobrih zgodbah preberite tudi:

   Leto izida: 2021

   Število strani: 224

   ISBN/EAN: 9789610159001

   Mere izdelka: 20,5 x 26,8 x 2 cm

   Vezava: Trda

   Datum izida:

   Založba: Mladinska knjiga Založba

   Priporočamo vam tudi

   Čista desetka

   Desetletje športnih junakov

   Slovenija je samostojna trideset let in v tem kratkem času so jo na svetovne zemljevide neizbrisno vrisali tudi njeni športniki.

   Jesenska akcija revije 2021

   Učenje, ki ga imajo otroci radi

   Starši pred šolo

   Starši, pred tablo!

   Revije Mladinske knjige
   Revije

   Moj čas z mojo revijo. Za moje veselje.

   Naše revije vsak mesec prinašajo odlične vsebine in branje za vso družino. Preverite.

   Menu