Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

S kukujem spoznavamo poklice 1100 px

S Kukujem spoznavamo poklice

Nataša Bucik

Knjiga predstavlja 41 poklicev, med katerimi najdemo policistko, fotografa, slikopleskarja, šiviljo, programerja in zdravnico. Privlačne ilustracije Ane Zavadlav in raznolike poučne igrarije otroka pritegnejo k njihovemu reševanju.

Naši prijatelji Kuku, Mimi in Titi so obiskali ljudi, ki opravljajo najrazličnejše poklice, med drugim arheologa, arhitekta, avtomehanika, baletko, čevljarja, dirigenta, frizerko, gasilca, kapitana ladje, lutkarja, paleontologa, pilota, ribiča, šiviljo, športnika, urarja, veterinarko …  

S Kukujem na obisku v …

V vrtcu so opazovali vzgojiteljico in vzgojitelja, ki skrbita, da se otroci v vrtcu dobro počutijo in na zanimiv način spoznavajo svet okrog sebe. Otrokom veliko bereta in pripovedujeta pravljice, skupaj tudi pojejo, igrajo različne inštrumente, ustvarjajo različne izdelke in plešejo. 

V bolnišnici so spoznali delo zdravnikov, bolniške sestre in zdravstvenega tehnika. Pokazali so jim, kako pomagajo otrokom in odraslim, ki zbolijo ali se poškodujejo. Spoznali so rentgen, ultrazvok ter številne druge aparate in pripomočke, ki jih zdravniki uporabljajo …

V mestni knjižnici so naši radovedneži spoznali, kako zanimivo in raznoliko je delo knjižničarke Ide in knjižničarja Vojka. Koliko različnih knjig morata poznati, da jim lahko svetujeta dobre knjige za branje! Skupaj z otroki iz vrtca so prisluhnili pravljičarki Idi.

Kuku, Mimi in Titi so obiskali tudi učiteljico Heleno in učitelja Tineta. Pri pouku so opazovali, kako sta učence učila brati, pisati, računati, risati, peti, plesati in telovaditi. Še posebej jim je bila všeč pravljica o zlati ptici, ki jo je povedal Tine …

Zakaj je ta knjiga zabavna in koristna?

Zabavno učenje je edinstven vzgojni koncept, pri katerem otroci na privlačen način pridobijo obilo zanimivih in poučnih informacij.

Medtem ko urijo opazovanje, raziskovanje in spoznavajo svet, razvijajo pozornost in sposobnost natančnega opazovanja, iščejo podrobnosti, primerjajo in razlikujejo. Predstavitvi poklica in reševanju nalog sledi v vrtcu, šoli ali doma pogovor o tem, kar so spoznali, slišali, kako si predstavljajo določeno delo. Recimo, kaj se jim zdi najbolj zanimivo pri poklicu vzgojitelja in vzgojiteljice, kaj bi oni najraje počeli z otroki, če bi bili vzgojitelji?

Zabavna in poučna knjiga S Kukujem spoznavam poklice, primerna zlasti za predšolske otroke, je nastala po priljubljeni rubriki o poklicih, ki je več let izhajala v reviji Cicido. 

Leto izida: 2023

Število strani: 88

ISBN/EAN: 9789610168744

Mere izdelka: 20 x 27,5 x 0,9 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Ana Zavadlav

Prevajalec: Kaja Bucik Vavpetič

Zbirka: Izven - otroška

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Najbolj prodajane knjige za otroke

Preglejte lestvico najbolje prodajanih knjig za najmlajše

Nande

Spoznajte papagaja Nandeta

Piki Jakob

Kako nam Piki Jakob pomaga vzgajati

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu