Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Nataša Bucik

Mag. Nataša Bucik (1962) je razvojna psihologinja ter se strokovno ukvarja z bralno kulturo in kulturno vzgojo. 

Leta 2009 je magistrirala je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Zaposlena je na Ministrstvu za kulturo, kjer se ukvarja s področjem kulturno-umetnostne vzgoje in bralne kulture. Dejavna je v večdisciplinarnih skupinah strokovnjakov, ki skrbijo za promocijo branja in bralne kulture. Je tudi članica Bralnega društva Slovenije. 

Bila je urednica revij Ciciban in Cicido. V Cicidoju skupaj z ilustratorko Ano Zavadlav že več kot dvajset let ustvarjata Kukujeve igrarije. Pripravili sta tudi že nekaj didaktičnih knjižic za otroke – Igrajmo se s Kukujem. Kukujev slikovni slovar (slovenski-angleško-francoski), pri katerem se jima je pridružila še prevajalka Kaja Bucik Vavpetič, je bil ob izidu leta 2008 prvi izvirni slikovni slovar v Sloveniji. Slovar uporabljajo otroci v Sloveniji in tujini – izšel je že v šestih izdajah in je dosegljiv v slovenskem, angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, kitajskem, nemškem, retoromanskem, hrvaškem, turškem, bosanskem in srbskem jeziku, kmalu pa bo izšel tudi v Rusiji. Skupaj z računalnikarjem Anžetom Vavpetičem so leta 2014 pripravili tudi prvi izvirni interaktivni slikovni e-slovar v Sloveniji. 

V Cicibanu že več let z Gregorjem Bucikom pripravljata različne miselne naloge in orehe – njuni knjigi za otroke in mladino Misleca in Misleca 2 sta prav tako uspešnici doma in v tujini (na Hrvaškem, v Bolgariji, Rusiji, Koreji in na Kitajskem). Skupaj pa sta pripravila tudi knjižico miselnih nalog za bistroume Miselne igrarije.
 

Knjige avtorja

Saša Pavček s knjigo Zastali čas
Saša Pavček

»Zdaj je čas za poezijo«

Priljubljena igralka in pesnica o svoji drugi pesniški zbirki Zastali čas. Preberite intervju

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Haruki Murakami
Haruki Murakami

»Hočem mir v duši«

Preberite intervju z japonsko literarno zvezdo

Menu