Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Unovčite BON21 za knjižna darila v trgovinah Mladinske knjige

Pasji mož, Kažin in kazen

Pasji mož 9: Kažin in kazen

Dav Pilkey

Že deveti odmerek zabavnih dogodivščin priljubljenega policista s pasjo glavo. Serija Pasji mož v odličnem prevodu Boštjana Gorenca – Pižame navdušuje slovenske bralce vseh starosti in zavzema vse več klinov na lestvicah najbolj branih knjig. 

Lahko policist z mačjo glavo zamenja Pasjega moža?

Županu prekipi in Pasji mož mora izročiti policijsko značko ter izprazniti mizo. Mogoče je res brez dela, ni pa brez upanja. Se bo Pasjemu možu s pomočjo prijateljske druščine uspelo izkopati iz te luknje in se častno vrniti med može postave? Bo Petrček znal pomagati očetu, da bo ta ostal na poti dobrega in se uprl zlemu? Serija Pasji mož je polna hitre akcije, trapastih prigod, napetosti in norih štosov, a hkrati govori o univerzalnih pozitivnih temah, kot so empatija, prijaznost, vztrajnost in pomembnost zvestobe samemu sebi. 

Vse se je začelo z Grego in Klemnom

Slavna lumpa Grega in Klemen sta pred Kapitanom Gatnikom narisala strip o Pasjem možu. Ker pa sta takrat še slabo risala in še slabše pisala, sta se odločila, da bosta izdelala nove stripe in jih razmnožila, seveda, v tajništvu! Ustvarila sta Pasjega moža, najboljšega policista na svetu. Sestavljen je iz telesa policista Viteza in glave psa Gregorja, saj je policist v bombnem napadu kriminalca Petrčka izgubil glavo, Gregor pa telo.
 

Junaki, ki so se rodili na šolskem hodniku

Danes izjemno priljubljen ameriški ilustrator Dav Pilkey se je v otroštvu spopadal z disleksijo, motnjo pozornosti in hiperaktivnostjo. Pri pouku je bil menda tako moteč, da so ga učitelji vsak dan poslali sedet na hodnik, kjer je imel svojo klop. Na srečo pa je Dav rad risal. Sproti si je izmišljeval nore zgodbe in kar na hodniku ustvarjal izvirne stripe. Tako so nastale prve dogodivščine dveh njegovih izjemno priljubljenih likov – Pasjega moža in Kapitana Gatnika. Na fakulteti je spoznal učitelja, ki ga je spodbujal, naj ilustrira in piše. Vse drugo je zgodovina.
 

Kako narisati Neustavljivega Bucija?

Poglejte video, v katerem Dav Pilkey pokaže, kako narisati Neustavljivega Bucija.

Leto izida: 2021

Število strani: 240

ISBN/EAN: 9789610162766

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,5 cm

Vezava: Trda

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Boštjan Gorenc

Zbirka: Pasji mož

Ranko Rajović

Preprosto pustite otroke, da se igrajo!

Preberite intervju s priljubljenim predavateljem o vzgoji v digitalni dobi

Otroci za ekrani

Sami izdelajte sirup proti kašlju 

Sistem učenja NTC dr. Ranka Rajovića

Za otroka je učenje vir sreče

Mislite, da je vaš otrok nadarjen?

Menu