Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Pet prijateljev 14 v krempljih ugrabiteljev 1100 px

Pet prijateljev: V krempljih ugrabiteljev (14. knjiga)

Enid Blyton

Med poletnimi počitnicami peterica postane šesterica – prijateljem se na Kirrinovi domačiji pridruži ameriška deklica Berta. Tu je namreč na varnem pred ugrabitelji, ki bi se radi dokopali do pomembnih odkritij njenega očeta. Tako vsaj mislijo, toda vsi skupaj se bodo morali zelo potruditi, da jo bodo obvarovali.

Priljubljena otroška serija v sodobni preobleki

Legendarna serija Pet prijateljev je po svetu prodana v več kot 100 milijonih izvodov. Serija vsebuje skupno enaindvajsetih knjig, ki so pri nas izhajale od leta 1988 do leta 1991, potem pa so bile dolgo ponatiskovane. Nova, sodobnejša preobleka in osvežen prevod bosta poskrbela, da bodo ob napetih pustolovščinah Juliana, Dicka, Anne, George in njenega kužka Tima uživale tudi nove generacije mladih bralcev. Tudi podoba naslovnic je privlačnejša in sodobnejša, saj jih krasijo ilustracije Laure Ellen Anderson. 

O avtorici

Enid Blyton je ena najbolj priljubljenih otroških avtoric vseh časov. V svetu je bilo prodanih več kot 500 milijonov njenih knjig, prevedene pa so v več tujih jezikov kot dela katerekoli druge otroške avtorice ali avtorja. Enid Blyton je nadvse rada pisala za otroke. Napisala je več kot 600 knjig in na stotine kratkih zgodb. Najbolj priljubljena je serija Pet prijateljev, zelo znani sta tudi zbirki Skrivnih sedem in Nagajivka Nika ter zgodbice o Nodiju.

Leto izida: 2023

Število strani: 192

ISBN/EAN: 9789610168935

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Tatjana Cestnik

Prevajalec: Marjana Samide

Zbirka: Pet prijateljev

Priporočamo vam tudi

Roman Lahko bi umrl na tem kavču z mano

Vse, kar morate vedeti o nagrajenem mladinskem romanu Andreja E. Skubica

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Lepo je odraščati z dobro knjigo

Zbirka za mlade Odisej praznuje 50 let!

Menu