Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

70-letnica zbirke Sinji galeb
Klementina ima rada rdeco

Konec počitnic je. Skupina otrok je poletje preživela na deželi, v hiški na robu gozda. Zdi se jim, da se jim med počitnicami ni zgodilo nič vznemirljivega, o čemer bi lahko pripovedovali sošolcem po vrnitvi v šolske klopi. A potem na zadnji dan ob bližnjem ribniku najdejo prestrašeno deklico, ki trdi, da je izgubila Klementino. 
 

Kdo ali kaj je Klementina?

Otroci ne vedo, kdo to v resnici je, a se odločijo, da bodo deklici pomagali. Odpravijo se v noč, preseneti jih nevihta in uganka o Klementini je vse bolj zapletena. Pred njimi je prava poletna pustolovščina, ki je še dolgo ne bodo pozabili.
 

Biser poljske mladinske literature 

Zabavna in napeta detektivska zgodba je klasična mojstrovina iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Napisala jo je poljska pisateljica Krystyne Boglar in je prevedena v številne jezike. Ilustriral jo je Bohdan Butenko (1931–2019), eden najboljših poljskih ilustratorjev.
 

Priljubljena poljska avtorica za otroke

Krystyna Boglar (1931–2019) je odraščala na Poljskem in je v svoji mladosti sanjala, da bo postala dimnikarka. Nato je v resnici končala študij arabščine, delala v knjigarni in ustvarila nekaj prvih poljskih stripov. Sčasoma je začela pisati zgodbe, še posebej romane za otroke in pri tem doživela velik uspeh.
 

Šaljive ilustracije, ki dopolnjujejo zgodbo

Bohdan Butenko (rojen 1931) je eden najboljših poljskih ilustratorjev, čigar risbe se pojavljajo v več kot 200 knjigah za otroke. Znan je tudi po svojih risankah ter po scenografijah in televizijskem oblikovanju. Prejel je številne nagrade, med njimi leta 2012 Red nasmeha - posebno medaljo, ki jo otroci podeljujejo odraslim, ki so do njih posebej prijazni. Risba Butenka je zelo značilna in spominja na otroško risbo – liki so ploskoviti, zelo poenostavljeni, narisani z eno debelo črto in večinoma prikazani v profilu. 
 

Še en biser svetovne mladinske književnosti v zbirki Sinji galeb

Knjiga Klementina ima rada rdečo je uvrščena v zbirko Sinji galeb, ki v letu 2022 praznuje 70 let. Je najbolj znana slovenska zbirka za otroke, v kateri je doslej izšlo 350 naslovov in nekatere izmed največjih uspešnic Založbe Mladinska knjiga: Bratovščina Sinjega galeba prodanih več kot 160.000 izvodov; Pika Nogavička, več kot 150.000; Mali princ, več kot 140.000. V njej izhajajo izvirna in prevodna, motivno in žanrsko raznolika klasična in sodobna dela mladinske književnosti, ki nagovarjajo otroke od 10. leta naprej. 

Izid knjige sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Program Evropske unije Ustvarjalna Evropa

Leto izida: 2022

Število strani: 168

ISBN/EAN: 9789610165514

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 1,7 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Bohdan Butenko

Prevajalec: Staša Pavlovič

Zbirka: Sinji galeb

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu