Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Človesko telo 1100 px

Človeško telo

Popolni (in popolnoma nagravžni) vodnik po človeškemu telesu

Adam Kay

Je varno jesti smrkelj? Kolikšen del življenja preživimo na stranišču? Zakaj v naših trepalnicah živijo nagravžni stvori? Vabljeni na zabavno potovanje po našem telesu v prvi otroški knjigi avtorja uspešnice To bo bolelo. 

Kako sploh deluje človeško telo?

Človeško telo je izjemno, fascinantno in, no ... precej čudno. Ta knjiga bo mladim (in ne tako mladim) razkrila, kaj se v resnici dogaja v notranjosti nas samih in odgovorila na res pomembna in tudi najbolj čudna vprašanja. Zato se udobno namestite, sprostite, nadenite si gumijaste rokavice in pustite, da vas zdravnik popelje na nadvse zanimivo potovanje po notranjosti vašega telesa, ki je polno dogodivščin, povezanih tako z delovanjem pljuč, možganov in mišic kot z iztrebki in bruhanjem. 

»Katera je največja mišica v telesu? Ne, gluteus maximus ni rimski cesar. Tako zdravniki rečemo ritnici, in to je naša največja mišica. Sicer imamo zdravniki posebne izraze za vsak del telesa. Predvsem zato, da nam ni treba stalno uporabljati besed, kot je ritnica.«

Prva otroška knjiga izjemnega Adama Kaya

Adam Kay, britanski pisatelj, komik in nekdanji zdravnik je z izjemno uspešnim zdravniškim dnevnikom Tole bo bolelo spravil bralce doma in po svetu v solze in smeh. Knjiga je bila uspešnica št. 1 na lestvici Sunday Times, prevedena je bila v 36 jezikov in bila najbolje prodajana neleposlovna knjiga v letu 2018. Zdaj je avtor in zdravnik prvič ustvaril knjigo za otroke, ki bo z neverjetnimi dejstvi o našem telesu zabavala celo družino. 

Leto izida: 2023

Število strani: 416

ISBN/EAN: 9789610172680

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,5 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Henry Paker

Urednik: Urška Kaloper

Prevajalec: David Zupančič

Zbirka: Izven - Poljudna za mladino

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu