Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Vse se vrača naslovnica 1100 px

Vse se vrača (žepnica)

Angie Thomas

Močan, brezkompromisen mladinski roman, ki razgalja rasizem v sodobni družbi.

Starr Carter je razpeta med dva svetova: revno soseščino, v kateri živi, in bogataško predmestno šolo, ki jo obiskuje. Krhko ravnovesje med tema dvema svetovoma se poruši, ko pred njenimi očmi umre njen najboljši prijatelj iz otroštva. Neoboroženega Khalila ustreli policist. Kmalu zatem se njegovo ime pojavi na naslovnicah časopisov – eni o njem pišejo kot o gangsterju, drugi trdijo, da je preprodajalec drog, na ulicah pa vre. Bo policist odgovarjal za Khalilovo smrt ali pa bo ta ostala nekaznovana? Starr je edina, ki ve, kaj se je v tisti noči zgodilo …

Strmim v zvezde na stropu, ki se svetijo v temi, in poskušam obnoviti prejšnjo noč. V mislih mi pobliskava žur, pretep, Ena Petnajst naju s Khalilom ustavi. V ušesih mi zabobni prvi strel. Drugi. Tretji. Ležim v postelji. Khalil leži v mestni mrtvašnici. (odlomek iz knjige)

Prvenec ameriške reperke Angie Thomas (1988) iz leta 2017 je velika uspešnica, ki je požela tudi navdušene odzive kritikov. Knjiga je prevedena v številne jezike, prejela je mnogo uglednih nagrad, med njimi nagrado Michaela L. Printza (2018) in nemško nagrado za mladinsko književnost (2018). Po zgodbi je posnet film.

Leto izida: 2024

Število strani: 432

ISBN/EAN: 9789610176077

Mere izdelka: 14 x 20 x 1,8 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Irena Duša Draž

Zbirka: Jubilejni Odisej - Žepnice

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu