Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Upam, da kdo posluša naslovnica 1100 px

Upam, da kdo posluša (žepnica)

Alice Oseman

Bila sem Frances Janvier, stroj za učenje. Šla bom na Cambridge in dobila dobro službo in zaslužila veliko denarja in bom srečna. Kajne? Ja. Faks, služba, denar, sreča. Tako se to dela. To je formula. Vsi to vejo. Jaz to vem.

Zgodba o prijateljstvu in iskanju lastne poti

Frances je vzorna dijakinja, ki ima svojo življenjsko pot že od malega jasno začrtano. Nič je ne more odvrniti od njenih ciljev – ne prijatelji, ne hobiji, ne skrivnost, ki jo nosi globoko v sebi. Nato pa spozna nekoga, s komer se prvič v življenju ne boji biti to, kar je. Ko se zaupanje med njima skrha, mora Frances zbrati ves svoj pogum, da se sooči s preteklostjo in se vpraša, kaj ji je zares pomembno.

»Najpomembnejše, kar morate vedeti o Danielu Junu, je, da bi se bil najbrž pripravljen tudi ubiti, če bi mislil, da mu bo to prineslo boljše ocene. Večini sva se zdela popolnoma enaka. Oba sva bila pametna in oba sva se nameravala vpisati na Cambridge, in to je bilo edino, kar so ljudje videli: dva blesteča bogova akademije, leteča visoko nad šolsko zgradbo.« (odlomek iz knjige)

O avtorici

Alice Oseman (1994), priljubljena in večkrat nagrajena britanska pisateljica in ilustratorka, je svojo prvo knjigo izdala pri devetnajstih. Upam, da kdo posluša je njen drugi roman. V svojih delih spretno prepleta teme identitete, različnosti, osamljenosti in svobode. Je avtorica stripovske serije Heartstopper, s katero je osvojila bralska srca po vsem svetu, po njej pa je posneta tudi priljubljena Netflixova serija.

Leto izida: 2024

Število strani: 440

ISBN/EAN: 9789610176084

Mere izdelka: 14 x 20 x 1,9 cm

Vezava: Mehka

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Tajda Liplin Šerbetar

Zbirka: Jubilejni Odisej - Žepnice

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Pasji mož te vabi na odbito zabavo!

V naše knjigarne prihaja lovec hudobnih zlikovcev in pokalec štosov.

Pet prijateljev

Pet prijateljev išče nove bralce

Dav Pilkey

Dav Pilkey: Zaradi ljubezni postanemo boljši ljudje

Pasji mož - aktualno

Pasji mož – stripovski junak za navihane mulce

Igrače in drugi zabavni izdelki iz kolekcije priljubljenih junakov serije Pasji mož bodo še močneje obarvali domišljijo vaših najmlajših.

Menu