Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Sto obrazov notranje moci

Knjiga vodi skozi temeljne izkušnje notranje rasti v teku našega življenja. Govorica simbolov in mita vabi v počasno branje in poglobljeno doživljanje notranjih podob.

Alenka Rebula, priljubljena avtorica uspešnic Globine, ki so nas rodile in Blagor ženskam, že vrsto let navdušuje s knjigo, ki vsebuje sto krajših, a globoko meditativnih besedil za počasno branje in spoznavanje življenjskih resnic.

Knjiga je namenjena tako moškim kot ženskam in je lepo darilo.

 

Alenka Rebula se je rodila v Loki pri Zidanem mostu leta 1953, živi pa v Sesljanu pri Trstu. Diplomirala je iz filozofije, psihološka smer. Je poročena in ima tri odrasle otroke. Že dolga leta poučuje na slovenskem liceju Slomšek. Ukvarja se z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami ... Avtorica se veliko ukvarja tudi z globinsko psihologijo ter z vprašanji vzgoje in izobraževanja, samovzgoje in družbene kritike. Ključno vprašanje kulture je po njenem mnenju ozaveščenje odnosa do otroštva, iz katerega raste osebna in skupna, tudi narodova usoda.

 

»Ne primerjam rada avtorjev in njihovih knjig, to res nerada počnem. A tokrat bom naredila izjemo. Povedala, da ima arabski svet Kahlila Gibrana in njegovo knjigo modrosti Prerok, slovenski pa po moči uvida, modrosti in duhovne vibracije enakovredno delo – meditacije Sto obrazov notranje moči Alenke Rebula z očarljivimi ilustracijami Mete Wraber. Dobili smo poetično duhovno knjigo, trdno zakoreninjeno v resničnost vsakdanjega bivanja, kakršne na Slovenskem še ni bilo.« - Manca Košir za revijo Bukla

Leto izida: 2012

Število strani: 184

ISBN/EAN: 9789610112655

Mere izdelka: 145 x 205 x 22

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Priporočamo vam tudi

Družina Rozman: Živa, Alenka, Lovro
Družina Rozman

»Ponosni smo na štruklje z vijolicam«

Spoznajte prikupno tričlansko družino, ki je v svojo kuhinjo - in dom - povabila naravo.

Lestvica za odrasle - april 2021

Najbolj prodajane knjige za odrasle: april 2021

Lestvica za otroke in mladino: april 2021

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino: april 2021

Bi en dim?
Zdravo življenje
Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev
Iz revije Gea

Kako preživeti pandemijo in ne izgubiti živcev

Pri spopadanju z novo neprijetno resničnostjo si lahko pomagamo z izsledki Richa Divineya, ki uri elitne skupine vojakov.

Menu