Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Anatomija tesnobe - naslovnica 1100 px

Tudi za tesnobo v resnici še kako velja rek »zdrav duh v zdravem telesu«. To lahko dosežemo zavestno, načrtno in predvsem z lastnimi močmi.

Celostni pogled in praktične strategije za obvladovanje duševnega zdravja

Več kot 40 milijonov Američanov se vsako leto spopada s tesnobo, kar se je s Covid-19 pandemijo le še poslabšalo. Za lajšanje te pogosto zelo ovirajoče duševne motnje zdravniki pogosto posegajo po receptih in sledijo prepričanju, da je tesnoba zgolj "v naših glavah." Ellen Vora, zdravnica, zatrjuje, da potrebujemo celostni pristop, ki presega možgane in upošteva celoto. S podporo najnovejših znanstvenih raziskav ter kliničnega dela dr. Vore, knjiga Anatomija tesnobe prinaša svež in nujno potreben pogled na duševno zdravje ter konkretne strategije za obvladovanje naših razpoloženj.

Razumevanje in premagovanje telesnega odziva na strah

Tesnobo obravnava celostno, kot neravnovesje duševnih in telesnih sestavin. Pri tem lahko sami naredimo veliko, saj je marsikdaj posledica fizioloških dejavnikov in sodobnega življenjskega sloga. Pestijo nas slabe spalne navade in nezdrava prehrana, pitje kave in alkohola, zasvojenost z zdravili in tobakom, nenehno hitenje, nemir, iskanje hitre potešitve, neusklajenost poklicne in zasebne plati, odvisnost od pametnih telefonov in družbenih medijev, celo razna vnetja in prebavne težave, primanjkuje pa nam blagodejnih dejavnosti in hranil: gibanja na prostem, stika z naravo, vode, vitaminov, sonca in polnovrednih živil.

O avtorju

Ellen Vora je zdravnica, priznana avtorica, holistična psihiatrinja, akupunkturistka in učiteljica joge. Kot izkušena terapevtka k duševnemu zdravju pristopa s stališča funkcionalne medicine, ki upošteva celotno osebnost in se neravnovesja loteva pri viru. Diplomirala je na univerzi Yale in nato na univerzi Columbia doktorirala iz medicine; je specialistka in strokovnjakinja za integrativno holistično zdravljenje.

Leto izida: 2024

Število strani: 296

ISBN/EAN: 9789610173632

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,4 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Mitja Pucer

Prevajalec: Mojca Vodušek

Zbirka: Izven - Poljudna Za Odrasle

Priporočamo vam tudi

Poskusno branje: Vse je v redu

Preglejte nekaj strani iz nove knjige oblikovalke Vide Igličar.

Vse je v redu - naslovnica 1100 px
Vida Igličar

Letošnja modra ptica Andreju E. Skubicu

Si upate misliti drugače?

predplačniske kartice mladinska knjiga plus 1

Predplačniške kartice Mladinska knjiga PLUS

Podarite e-knjige, zvočnice, branke in serije video vsebin z eno aplikacijo.

Menu