Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Nedeljske sladice 1100 px

Nedeljske sladice

Mateja Delakorda

Nedeljska sladica je sladek trenutek, ki poveže vso družino. Brez slabe vesti in štetja kalorij. Mateja Delakorda s svojo domiselnostjo že vrsto let razveseljuje bralce Odprte kuhinje. Zdaj je znanje prelila v knjigo izvrstnih receptov nedeljskih sladic za vse generacije.

Raznolike sladice za vse priložnosti in okuse

Knjiga je razdeljena na 4 dele. V prvem najdete recepte za dedke in babice, v drugem za starše, v tretjem za milenijce in v četrtem za otroke. Recepti so napisani razumljivo in jasno, brez predvidevanja, da je kar vsak slaščičarski mojster. Knjiga med platnicami skriva raznolikost sladkarij, od drobnega peciva, nezahtevnih kolačev, slastnih potičk do razkošnih tort, ki bodo navdušile še tako petične jedce.

Podkast Dobro življenje: O dobrem življenju in dobri hrani

100 receptov, osebne zgodbe, čudovite fotografije

Nekateri recepti se prenašajo iz roda v rod, nekateri so hit določene generacije, tretji pa so klasika, ki jo vsi obožujemo. Med 100 recepti, zahtevnejšimi in lažjimi, daljšimi ali krajšimi, boste lahko prebrali tudi osebne zgodbe. Za še več navdiha recepte krasijo čudovite fotografije Mateje Delakorda in Sonje Ravbar.

»Nedeljska sladica je trenutek sladkosti, ki pomeni družinsko povezanost, ponazarja pozornost mame ali babice do svojih najdražjih in je zaključek bogatega kosila, s katerim vsak teden proslavljamo dela prost dan ter smo hvaležni, da smo lahko skupaj. Nedeljska sladica ni ne pregreha ne greh. Je nekaj, kar si lahko privoščimo popolnoma brez slabe vesti, brez odrekanja in brez računanja kalorij. Je enkrat na teden in je nagrada nam samim.« - Mateja Delakorda

O avtorici

Mateja Delakorda, urednica portala Odprta kuhinja in sodelavka istoimenske revije medijske hiše Delo, že vrsto let razvija recepte za domačo uporabo. Na začetku svoje novinarske poti se je v svet kulinarike podala le za dušo – s pisanjem bloga Zgodbe na krožniku, kar pa jo je kmalu poneslo do soustvarjanja kulinarične revije Radegunda. V svoji redni rubriki v Odprti kuhinji – Nedeljska sladica – objavlja recepte za sladke dobrote, ki navdušujejo vse generacije od babic in dedkov, zaposlenih staršev, milenijskih gurmanov do otrok, navdih zanje pa išče v družinskih receptih, sodobnih hitih in večnih klasikah, domačih in tujih. Njeni recepti so preizkušeni, premišljeni, posodobljeni in vedno malce drugačni. Predvsem pa so prikazani z osupljivo lepo fotografijo, ki vas ne bo navdihnila le za peko, temveč tudi za okrasitev nedeljskih omizij. V tej knjigi je izbranim receptom dodala tudi nove, še neobjavljene.

Leto izida: 2023

Število strani: 272

ISBN/EAN: 9789610168799

Mere izdelka: 20,2 x 25,7 x 2,7 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Nina Žitko Pucer

Zbirka: Izven - Poljudna Za Odrasle

Priporočamo vam tudi

Uroš Ahčan: Veščina, ki pušča sledi

Priznani estetski kirurg o svoji družini, delu in knjigi Skalpel.

Kozma Ahačič

Kozma Ahačič: Zapuščina protestantov kot gonilo razvoja duhovnosti

Vstopite v veličastni svet knjižnih ilustracij

Sladoled

Poletje je čas za sladoled

Sladke razvade postrezite v skodelicah Easy Life

Menu