Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Prijazna soseska

Therese Anne Fowler

Ena izmed uspešnic New York Timesa in najboljših Amazonovih knjig leta 2020 spremlja najstniško ljubezen temnopoltega Xavierja in belopolte Juniper, ki zaradi predsodkov okolice trpi strahotne posledice in s tem postavlja ogledalo rasizmu, s katerim so prežeti temelji naše družbe. 

Na začetku poletja se na drugo stran žive meje priseli nova družina, Whitmanovi, in med njihovo najstniško hčerko Juniper in Xavierjem vzklije tajna romanca. Zakaj tajna? Xavier se boji posledic, če bi za razmerje izvedel Juniperin oče Brad. Xavierjeva mama je namreč temnopolta, Xavier pa je sin rasno mešanih staršev. In kar naenkrat postane to povsem druga zgodba.

»Ameriška žanrska pisateljica Therese Ann Fowler (1967), sicer specializirana za zgodovinske romane, […], izpisuje zgodbo o sodobnem trku kultur in različnih izobrazbenih ravni čez podlago shakespearske tragedije; spet gre za trk pravice ob moč. Tokratna varianta ljubezenske štorije med Julijo in Romeom z vso silovitostjo preizkusi toleranco obeh naborov staršev, ki seveda načelno zagovarjajo strpnost, nasprotujejo segregaciji, stereotipom in predsodkom, ampak …« – Matej Bogataj, Mladina

Leto izida: 2021

Število strani: 368

ISBN/EAN: 9789610161110

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Andrej Hiti Ožinger

Zbirka: Kapučino

Priporočamo vam tudi

Goran Vojnovic-foto Sasa Kovacic 1
Avtorjeva 1. otroška knjiga

Goran Vojnović: Sinica in taščica

Ganljiva zgodba o pomenu prijateljstva, ki se splete med pisano druščino ptic, ki so nepričakovano izgubile svoj dom na Ljubljanskem barju.

Darila za najstnike

Čarobna darila za najmlajše

Ideje za praznično obdarovanje

Darila, ki pripovedujejo zgodbe

Dobre zgodbe

Z nagradnim kvizom do ideje za praznično darilo

Izpolnite kratek kviz in prejmite namig za praznično darilo za otroka ali odraslega in sodelujte v žrebanju za čudovito knjižno nagrado!

Menu