Še do 30. 6. lahko v trgovinah Mladinske knjige unovčite BON21.

Še do 30. 6. lahko v trgovinah Mladinske knjige unovčite BON21.

Prijazna soseska

Therese Anne Fowler

Ena izmed uspešnic New York Timesa in najboljših Amazonovih knjig leta 2020 spremlja najstniško ljubezen temnopoltega Xavierja in belopolte Juniper, ki zaradi predsodkov okolice trpi strahotne posledice in s tem postavlja ogledalo rasizmu, s katerim so prežeti temelji naše družbe. 

Na začetku poletja se na drugo stran žive meje priseli nova družina, Whitmanovi, in med njihovo najstniško hčerko Juniper in Xavierjem vzklije tajna romanca. Zakaj tajna? Xavier se boji posledic, če bi za razmerje izvedel Juniperin oče Brad. Xavierjeva mama je namreč temnopolta, Xavier pa je sin rasno mešanih staršev. In kar naenkrat postane to povsem druga zgodba.

»Ameriška žanrska pisateljica Therese Ann Fowler (1967), sicer specializirana za zgodovinske romane, […], izpisuje zgodbo o sodobnem trku kultur in različnih izobrazbenih ravni čez podlago shakespearske tragedije; spet gre za trk pravice ob moč. Tokratna varianta ljubezenske štorije med Julijo in Romeom z vso silovitostjo preizkusi toleranco obeh naborov staršev, ki seveda načelno zagovarjajo strpnost, nasprotujejo segregaciji, stereotipom in predsodkom, ampak …« – Matej Bogataj, Mladina

Leto izida: 2021

Število strani: 368

ISBN/EAN: 9789610161110

Mere izdelka: 14,8 x 20,8 x 2,9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Andrej Hiti Ožinger

Zbirka: Kapučino

Priporočamo vam tudi

Zadnja želja
THE WITCHER

Sapkowski: Zadnja želja

Predstavljamo novo poslastico za ljubitelje fantazijske književnosti. Preberite nekaj strani iz sage o veščecu (The Witcher).

Najbolj prodajane knjige za odrasle: maj 2022

Poskusno branje: Mož, ki je umrl dvakrat

Najbolj prodajane knjige za odrasle: maj 2022

Muriel Barbery

Muriel Barbery: Pisatelji sežemo, kamor zaželimo

Irena Štaudohar

Preberite intervju z izjemno brano publicistko o povezanosti narave in človeka.

Menu